TEMMUZ MAAŞ ZAMLARI 2024: Memur, öğretmen, polis, hemşire kaç lira maaş alacak? İşte yeni maaşlar...

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAMMI 2024: TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı enflasyonuyla memur ve emeklilerin maaş zam oranları belli oldu. 6 aylık enflasyon farkı yüzde 24,73 olurken memur ve memur emeklilerine yüzde 19.31 maaş zammı geldi. Peki, memur, öğretmen, polis, hemşire maaşı ne kadar oldu? Avukat, doktor, öğretmen ne kadar zamlı maaş alacak?

Abone ol

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği maaş zammı günü geldi.  Memur ve memur emeklilerinin 2024 yılının ikinci 6 ayında alacağı zamlı maaşlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı netleşti.Memur ve emekliler, 6 aylık enflasyon farkına göre maaş zamlarını hesaplamaya başladı. "Polis, başkomiser, öğretmen, mühendis, hemşire, uzman doktor, vaiz ve avukat maaşları ne kadar oldu" sorusu Google başta olmak üzere arama motorlarında aratılıyor. 

6 aylık enflasyon farkı: Memur ve emekli maaşı ne kadar oldu?

İlk 6 ay için yüzde 15 sözleşme zammı alan memur ve memur emeklileri yüzde 8,4 enflasyon farkına hak kazandı. Temmuz 2024'ten geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 10 artış öngörülmüştü. Bu yılın birinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 24,73 olarak gerçekleşti. Bu enflasyon oranından kaynaklı ilave yüzde 9,31 artışla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde temmuzdan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 19,31 artış yapıldı. Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 24,73 artış sağlandı.

İşte zamlı memur maaş tablosu...

 Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor Süper Lig'de yabancı kuralı değişti AFAD duyurdu! Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem!