TCMB'den yeni sterilizasyon hamlesi: Bankalara talimat gitti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) TL karşılığı altın ve döviz swap ihalelerine başlayabileceği aktarıldı. Merkez Bankası temmuz kararında faizi yüzde 50'de sabit bırakırken, likidite adımlarına vurgu yapmıştı. Merkez Bankası'ndan bankalara konuya ilişkin talimat gönderildiği öğrenildi.

Abone ol

Faizi yüzde 50'de sabit tutan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) miktarsal sıkılaşma tarafında yeni bir hamleye hazırlanıyor.

TCMB, sterilizasyon araçlarının çeşitlendirilmesi kapsamında satım yönlü altın ve döviz karşılığı swap ihaleleri düzenleyebilecek.

Bankalara gönderilen talimata göre, uygulanmakta olan para ve kur politikası çerçevesinde sterilizasyon araçlarının çeşitlendirilmesi amacıyla satım yönlü altın karşılığı TL swap ihalelerine (valör tarihinde TCMB'nin TL karşılığı altın satışı) başlanmasına karar verildi.

Ayrıca, satım yönlü döviz karşılığı TL swap ihalelerine (valör tarihinde TCMB'nin TL karşılığı döviz satışı) başlanması kararlaştırıldı.

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu