Tayvanlı çip devi TSMC, 2. çeyrek kârını açıkladı

Yapay zeka uygulamaları için çip üreten Tayvanlı çip üreticisi TSMC, Nisan-Haziran kârını açıkladı. Apple ve Nvidia'nın tedarikçilerinden biri olan TSMC, net kârında piyasa beklentilerini aşarak yüzde 36'lık bir artış açıkladı.

Abone ol

Eski ABD Başkanı ve Donald Trump'ın, Tayvan adasının korunması için ABD'nin ödeme yapması gerektiğini söylemesiyle hisseleri yüzde 3 düşüş yaşayan TSMC, 2. çeyrek kârını açıkladı.

Reuters'ta yer alan habere göre, yapay zeka uygulamalarında kullanılan yarı iletkenlerin üreticisi olan Tayvan merkezli çip üreticisi TSMC, net kârında piyasa beklentilerini aşarak yüzde 36'lık bir artış açıkladı.

ABD'li teknoloji devleri Apple ve Nvidia'nın tedarikçilerinden biri olan TSMC, Nisan-Haziran net kârının 181,8 milyar Tayvan dolarından (5,5 milyar dolar) 247,8 milyar Tayvan dolarına (7,5 milyar dolar) yükseldiğini belirtti.

TSMC'nin açıkladığı kâr, Londra merkez borsası analistlerinin 238,8 milyar Tayvan doları (7,3 milyar dolar) tahminini aştı.

Türkiye Somali'de petrol ve doğalgaz arayacak A101 markette bugün neler var? Sineklik ve tavan vantilatörü... Ali Koç: Baskı var, tehdit var, bu seçimi tanımıyoruz Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'dan kritik uyarı: Şiddetli bir salgın yaşıyoruz Prof. Dr. Orhan Şen'den 'tropik gece' uyarısı: Önümüzdeki 5 gün boyunca...