Son dakika... Mehmet Şimşek'ten Fitch'in Türkiye kararının ardından ilk açıklama

Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltmesiyle ilgili ilk açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Şimşek, "2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltmesinin ardından yaptığı açıklamada, “2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz” değerlendirmesini yaptı.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bu yıl kredi notumuzu ikinci kez artırarak B+’dan BB-’ye yükseltti. Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz. Bu hafta açıkladığımız Orta Vadeli Programımızla son bir yılda elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirerek ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız” ifadelerini kullandı.

Ahmet Ercan'dan 2027'ye kadar sürecek uyarısı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu ortaya çıktı Kahramanmaraş depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı Bomba ihbarıyla Erzurum'a inen uçakta bekleyiş sürüyor Atama ve görevden alma kararları