Son Dakika: Ankara'da simit fiyatlarına zam: Başkentte bir tane simit 15 lira oldu

Son Dakika Haberi... Ankara'da simit fiyatlarına yeniden zam kararı alındı. Başkentte simit fiyatları yüzde 50 zamla 15 TL'ye çıktı. Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, "Her gün her şeye zam gelirken simit fiyatlarını sabitlemek akıl, mantık işi midir" dedi.

Abone ol

Ankara'da 10 liradan satılan simit fiyatlarına zam geldi. Simit fiyatları yüzde 50 zamla 15 liraya çıktı.

Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, simit fiyatlarının 15 liraya çıkarılmasıyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Delibaş "Her gün her şeye zam gelirken simit fiyatlarını sabitlemek akıl, mantık işi midir" dedi.

Delibaş ocak ayında alınan zam kararına atıfla "Bununla ilgili Danıştay'a dava açtık. Sekiz aydır bu süreci bekliyoruz. Bu süreçte bir sürü esnaf dükkanını kapattı. Doğalgaza, elektriğe, hammaddeye, işçiye her gün zam gelirken bizim simidimizi sabitlemek akıl, mantık işi midir" şeklinde konuştu.

Ankara'da Ocak 2024'te de simit fiyatlarının 10 liradan 15 liraya çıkarılması kararlaştırılmış ancak karar sonrasında iptal edilmişti.

Lojistikçiler vize engelini AB mahkemelerine taşıyor Yılın ilk 6 ayında online yemek siparişi yüzde 56,3 arttı Un üreticileri ihracat pazarında kayıp yaşıyor Atık yemeklik yağ faydalı kimyasala dönüşecek Mersin’de dönen çarkları makro-ekonomik sorunlar yavaşlatıyor