SİGARAYA ZAM, 5 TEMMUZ FİYATLARI: PM sigara grubu da zam yaptı! En ucuz ve pahalı sigara kaç TL?

Enflasyon verisi sonrası artan ÖTV fiyatları sigaraya zam olarak yansıyor. Son dakika sigara zammı haberleri takip edilirken zamlı sigara fiyatları listesi de sorgulanıyor. JTI ve PM sigara gruplarına zam geldi. PM grubunda 3-4 TL zam yapılırken en ucuz sigara fiyatı 66 TL oldu. Peki, sigara fiyatları ne kadar oldu? BAT ve TT sigara zammı duyuruldu mu? İşte güncel sigara fiyatları listesi...

Abone ol

Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artışıyla son dakika sigara zamları gündemin ilk sıralarında. Akaryakıt, alkollü içecekler ve tütün mamulleri ÖTV tutarlarında yüzde 19,49 artış yapıldı. Sigaradan alınan ÖTV tutarı 1 lira artırılsa da sigara gruplarına büyük zamlar geliyor. Artan ÖTV tutarlarının ardından sigara markaları peş peşe zam açıklamaya başladı. JTI sigara grubuna gelen zammın ardından bugün de PM grubunda zam gerçekleşti. 

Hangi sigara grubuna zam geldi?

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından PM sigara grubuna zam geldiğini açıkladı. Dündar zamlı sigara fiyat listesini de paylaşarak "PM Marlboro gurubuna zam geldi" diye yazdı. Böylece sigara grubuna 3-4 TL zam gelmiş oldu. Sigara zammı 5 Temmuz itibarıyla geçerli olacak.

En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar? İşte güncel sigara fiyatları

JTI sigara grubunun en pahalı sigarası 80 TL,  en ucuz sigarası ise 71 TL oldu.  Bu gruptaki sigaralara 8-9-10 lira zam gelmişti.

PM sigara grubunun en pahalı sigarası 73 TL, en ucuzu 66 TL oldu.

BAT, TT, Imperial Tobacco sigara gruplarına gelen zamlar henüz netleşmedi.

Scholz'den Erdoğan açıklaması: 'EURO 2024 ziyaretini heyecanla bekliyoruz' Biraya zam geldi: İşte güncel fiyatlar... Erdoğan'dan 'Esad'a davet olabilir' mesajı Borsa İstanbul'da gong Efor Çay için çaldı Sinan Ateş davasında ara karar açıklandı: 10 sanık tahliye edildi