Sigaraya ÖTV zammı geldi mi? En ucuz sigara kaç para olacak?

TÜİK'in bugün yılın ilk altı ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasının ardından akaryakıta ÖTV zammı gelirken, sigaraya da ÖTV zammının ne zaman geleceği merak konusu oldu. Sigarada ÖTV kaynaklı zammın ardından en ucuz sigaranın 7 ila 10 lira zamlanması gündemde.

Haber Merkezi | Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin aylık ve yıllık enflasyon oranlarını bugün açıkladı. Buna göre altı aylık üretici enflasyonu yüzde 19,49 oldu. Bu farkın sigarada alınan vergiye yansıması, bunun da sigara fiyatlarını yükseltmesi bekleniyor.

Sigaraya zam geldi mi? En ucuz sigara kaç lira oldu?

Son günlerde peş peşe zam gelen tütün gruplarında en ucuz sigara 61 liradan satılıyor. Bugün itibariyle sigara üreticileri bayilere yeni fiyat listesini göndermedi ancak sigaralara otomatik ÖTV zammı gelmesi bekleniyor. Altı aylık üretini enflasyonu sigaranın üzerindeki hem maktu hem de asgari maktu ÖTV tutarlarına yansıtılacak.

Sigaraya kaç lira zam gelecek?

TÜİK'in açıkladığı enflasyon kadar zam gelmesi halinde bir paket sigaranın 7 ila 10 lira arasında artması bekleniyor. Güncel sigara fiyatları üreticilerin yeni fiyat listelerini yayınlamasının ardından belli olacak.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? Dul ve yetim maaşı temmuz zammı belli oldu Yeni bedelli askerlik ücreti netleşti Engellilere 'otomobilde ÖTV muafiyeti'nde resmi açıklama Üretici fiyatlarında artış hızı geriledi