Selçuk Bayraktar'dan küresel kesintiye ilişkin yorum: İşte bu kadar kırılgan

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, küresel yazılım sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, "Tek işletim sistemi, tek arama motoru, 1-2 sosyal medya platformu, birkaç alışveriş sitesi. Sadece birinin çökmesi bile dünyada bağlı olan tüm devletlerin kritik altyapısının neredeyse çökmesine neden oluyor" dedi.

Abone ol

Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'ın güncellemelerinden kaynaklanan küresel yazılım sorunu, tüm dünyayı etkiliyor.

Dünya genelinde hava yolu şirketleri ve bankalar dahil birçok sistemde teknik aksaklık yaşanıyor.

Selçuk Bayraktar, konuya ilişkin X'teki paylaşımında, "Tek işletim sistemi, tek arama motoru, 1-2 sosyal medya platformu, birkaç alışveriş sitesi. Sadece birinin çökmesi bile dünyada bağlı olan tüm devletlerin kritik altyapısının neredeyse çökmesine neden oluyor" ifadesini kullandı.

"Yüksek teknoloji küresel düzeyde tekelleştiğinde, işte bu kadar kırılgan"

Refahı tüm dünyaya yayması umulan yüksek teknoloji ve inovasyonun, an geldiğinde dünya sistemini kilitlediğini belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

"Yüksek teknoloji küresel düzeyde tekelleştiğinde, işte bu kadar kırılgan. Yaşadığımız siber fiziksel ağlarla örülü dünyada, teknolojinin her alanında bağımsızlık toplumlar için vazgeçilmez. İşte tam da bu nedenle, tam bağımsız ve müreffeh bir Türkiye için Milli Teknoloji Hamlesi diyoruz."

Microsoft ve CrowdStrike hisselerinde düşüş KKM ve katılma hesaplarındaki düşüş sınırlı da olsa sürüyor Selçuk Bayraktar'dan küresel kesintiye ilişkin yorum: İşte bu kadar kırılgan Antalya'da su fiyatına yüzde 446 zam Hazine haftaya 3 ihale, 1 kira sertifikası satışı yapacak