Renault, parçaları Hindistan'dan getirecek

Artan giderlerini azaltmaya çalışan firma, Hint malı parçaları Türkiye'deki fabrikada da kullanacak

Abone ol

İSTANBUL - Renault, hem artan maliyetlerini düşürmek, hem de yeniden girdiği Hindistan pazarındaki tedarikçilerle bağlarını güçlendirmek için, bu ülkeden aldığı parça miktarını ikiye katlama kararı aldı. Hindistan'dan gelen parçaların kullanılması planlanan ülkeler arasında Türkiye de var.

Renault'nun Hindistan'daki biriminin işletme şefi Sudhir Rao, Mumbai'de gazetecilere verdiği demeçte, Renault'nun Hindistan'dan tedarik ettiği parça miktarını 2013 yılına kadar 250 milyon euroya yükselteceğini belirtti.

Renault'nun Asya'nın üçüncü büyük otomobil pazarı olan Hindistan'dan 2009'da 10 milyon euro, 2010'da 75 milyon euroluk alım yaptığını belirten Rao, Nissan, Fiat ve Ford'un da giderlerden kısmak için daha fazla Hint malı otomobil parçasına yönelmeyi planladıklarını söyledi. 

Rao, Fransa'nın ikinci en büyük araba üreticisi olan Renault'nun Hindistan pazarından alacağı parçaları sadece bu ülkede değil, Türkiye, Romanya ve Güney Afrika gibi ülkelerdeki fabrikalarında da kullanacağına dikkat çekiyor. Rao, ayrıca Renault'nun 2013 yılından itibaren Hindistan'da yıllık 60 bin araç satmayı hedeflediğini belirtti.

Yeni Delhi'deki uzmanlar, Renault'nun tedarikçilerle ilişkilerini iyileştirmesinin Hindistan'da üretime başladığı zaman çok faydasına olacağını, bu politikanın Hindistan pazarına girmek isteyen her firma için çok önemli olduğuna dikkat çekiyor.

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Özgür Özel'den Erdoğan'a en düşük emekli maaşı yanıtı Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti