"Kur artışından rahatsızız"

TİM Başkanı Büyükekşi, kurların seviyesinden memnun olmadıklarını, kurda öngörülebilirlik, istikrar ve rekabetçilik beklediklerini vurguladı

Abone ol

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, kurların seviyesinden memnun olmadıklarını, kurda öngörülebilirlik, istikrar ve rekabetçilik beklediklerini söyledi.

TİM'in dün akşam 2013 ihracat değerlendirmesi ve 2014 öngörülerine yönelik düzenlenen toplantıda konuşan Büyükekşi, son dönemde kurlarda görülen sert artışlara yönelik olarak, "Kurların seviyesinden çok da memnun değiliz" dedi ve ekledi:

"Kurlarda daha çok beklentimiz öngörülebilirlik ve rekabetçilik. Kurlarda öngörülebilirlik ve istikrarı yeniden tesis edecek politikaların geliştirilmesini talep ediyoruz."

Büyükekşi, TCMB'nin faiz artışı yapmamasını da desteklediklerini söyledi.

Merkez Bankası'nın iki yıl aradan sonra ilk defa döviz satarak piyasaya doğrudan yoğun müdahalelerine rağmen dolar/TL yeni tarihi zirve olan 2.3050, döviz sepeti ise 2.7265'e kadar yükseldi. Euro/TL ise yine tarihi zirve olan 3.15'e kadar yükseldi.

Büyükekşi, "2013 yılının tamamını son ay için açıklanacak TÜİK verileri haricinde, ihracatta toplamda 151.7 milyar dolarlık bir performansla kapattık. 2013 toplam ihracatı, 2012 yılı ile neredeyse aynı kaldı. 30 Ocak'ta açıklanacak TÜİK verileri dahil olunca, senelik ihracatımızın yaklaşık 152.2 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyoruz" dedi.

Büyükekşi, "İhracatçı birliklerimizin 2014 yılı ihracat öngörüleri sadece mal ihracatında toplam 166.7 milyar dolar, bu hedef OVP toplam ihracat hedefini karşılıyor" diye konuştu. 

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da mı olacak? Açıklama geldi Kamala Harris, gerekli delege sayısına ulaştı 16 ilde uyuşturucu operasyonu: 40 şüpheli tutuklandı