Ons altın için Yıldırımtürk'ten kritik uyarı!

Yatırımcının güvenli limanı altın, yatay seyrini sürdürüyor. Eylül ayında en çok kazandıran külçe altın yatırımları olurken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk'ten ons altın için kritik uyarı geldi. Yıldırımtürk, faiz indirimleri ile beraber altının sene sonuna kadar 2 bin 750 dolara yükseleceğine işaret etti.

Abone ol

Orta Doğu'da devam eden kriz, jeopolitik gelişmeler, merkez bankalarının faiz indirimine gitmesi altına ilişkin öngürüleri değiştiriyor. 

TÜİK verilerine göre eylül ayının en kazançlı yatırım aracı külçe altın olurken, Yıldırımtürk'ten ons altın için kritik bir açıklama geldi.

On altının fiyatı 2025'in ilk çeyreğinde 3 bin doları görecek

CNBC-e'ye konuşan, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altının orta vadede 2 bin 750 dolara yükseleceğini, 2025'in ilk çeyreğinde ise 3 bin doların üstüne çıkacağını söyledi.

Gümüş fiyatlarıyla ilgili öngörülerini de paylaşan Yıldırımtürk, gümüşün endüstriyle metal özelliğinin öne çıktığını, bir süre daha gümüş fiyatlarının 28.50 seviyelerinde yatay seyredebileceğini belirtti.

Altın/gümüş rasyosunun daha önce 68 seviyelerini gördüğünü hatırlatan Yıldırım şimdi 83 rasyolarda olunduğuna dikkat çekti.

Borsa günü yükselişle tamamladı Ons altın için Yıldırımtürk'ten kritik uyarı! Özgür Özel'den Gülşah Durbay açıklaması Bakan Işıkhan: 1 milyondan fazla vatandaşımızı işe yerleştirdik Hedge fon kurucusu Coffey Türkiye'de