Nvidia hisseleri tepe taklak! Üç gündeki kayıp 430 milyar doları sildi

Microsoft ve Apple’ı geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi unvanını elde eden çip üreticisi Nvidia Corp hisseleri üç gün üst üste düştü. Son olarak yüzde 6,7 değer kaybı yaşayan Nvidia’da üç günlük kayıp 430 milyar doları buldu. 

Abone ol

Bu yılın en çok kazandıran hisseleri arasında yer alan Nvidia Corp. geçen hafta teknoloji devleri Apple ve Microsoft’u geçerek dünyanın en değerli şirketi olmuştu. Nividia bu yıl yatırımcısına yüzde 140 kazandırırken, yapay zekâ sektörünün diğer önemli aktörü Super Micro Computer Inc.’nin ardından en iyi performans sergileyen ikinci hisse oldu.

Ancak Nvidia dünyanın en değerli şirketi unvanını ele geçirdikten sonra üç gün üst üste kayıplar yaşadı. Geçen cuma günü yüzde 3’ün üzerinde değer kaybeden yapay zeka odaklı çip üreticisi dün de yüzde 7’ye yakın (yüzde 6,7) düştü.

Bloomberg’ün haberine göre; son üç günde yaşanan düşüş Nvidia’nın piyasa değerinden 430 milyar dolar sildi. Bu düşüşle Nvidia tarihte bir şirket için en büyük üç günlük değer kaybını yaşamış oldu. 

Total kayıpla Nvidia’nın değeri 3 trilyon değerinin altına indi ve şirket dünyanın en büyük hisse senedi unvanını kaybetmiş oldu.

Dul ve yetim maaşı temmuz zammı belli oldu Akdeniz'de peş peşe depremler Kanada Büyükelçiliği'ne Can Dizdar atandı EURO 2024'te çeyrek final eşleşmeleri belli oldu 45 ilde uyuşturucu operasyonu: 320 gözaltı