Morityus’un en büyük camisinin halısı Türkiye’den

Morityus, ülkede yapımı planlanan en büyük camii için Türkiye'den halı satın almak istiyor

Abone ol

Mauritius ya da resmî adıyla Mauritius Cumhuriyeti, Afrika kıtasına bağlı bir ada ülke konumunda olup, Madagaskar'ın doğusunda Hint Okyanusu'nun güneybatı kısmında yer almaktadır.

Ülkenin stabil siyasi yapısı nedeniyle bağımsızlık sonrası birçok yatırımcıyı adaya çeken Mauritius, bu sayede Afrika kıtasının en yüksek kişi başına düşen gelir verilerine sahip bir konumdadır. Ancak son yıllarda yaşanan doğal afetler ile birlikte şeker fiyatlarının düşmesi Mauritius ekonomisinin büyümesini yavaşlatmış ve olumsuz etkiler yaratmıştır.

Ülkenin en önemli ihracat ürünlerini tekstil ürünleri, şeker, kesilmiş çiçekler, pekmez, balık ve primatlar (araştırmalar için) oluşturmakta olup, 2012 verilerine göre ihracatın sık yapıldığı ülkeler şu şekildedir:

Birleşik Krallık yüzde 19.3

Fransa yüzde 16.4

Amerika Birleşik Devletleri ABD yüzde 9.9

Güney Afrika yüzde 9.8

İspanya yüzde 7.5

Ülkenin en önemli ithalat ürünlerini üretim malları, sermaye ekipmanları, gıda maddeleri, petrol ürünleri ve kimyasal ürünler oluşturmakta olup, 2012 verilerine göre ithalatın sık yapıldığı ülkeler şu şekildedir:

Hindistan yüzde 23.1

Çin Halk Cumhuriyeti yüzde 16

Fransa yüzde 8.5

Güney Afrika yüzde 6.5

İslamiyet ülke içerisinde en yaygın üçüncü din konumunda olup, islami inancına göre yaşamlarını sürdürenlerin oranı yüzde 17,3 düzeyinde olup müslümanlar da ticari hayatta oldukça aktif rol oynamaktadırlar.

Morityus’ta yapımı planlanan büyük bir cami için 50.000 m2 akrilik halı alımının yapılacağı ve Port Louis teslim fiyat teklifi talep edildiği bildirilmiştir. Türkiye'den cami halısı satın almak isteyen bu firmanın talebine ait bilgiye şu linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.turkishexporter.net/en/Leads/335675_mosque-carpet-50000-sqm-purchase-request-from-mauritius

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? “Bitcoin tarihi seviyeyi görecek" Mert Günok’tan 2.5 milyon euroluk hareket! Asrın kurtarışı Kuzey Irak'a hava harekatı: 37 hedef imha edildi Karbon salımı, meyve yaprağı ile azaltılacak