Mehmet Şimşek'ten açıklama: Elektrikli araç ve batarya yatırımları için Türkiye'yi tercih ediyorlar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden küresel ölçekli firmaların Türkiye'ye yönelik yatırımlarıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Şimşek, "Küresel ölçekte büyük firmalar elektrikli araç, batarya ve lojistik yatırımları için ülkemizi tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Türkiye son dönemde özellikle otomotiv sanayisinde gündeme gelen gelişmelerle küresel yatırımlar için de bir cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından  küresel ölçekli firmaların Türkiye'ye yönelik yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Küresel ölçekte büyük firmalar elektrikli araç, batarya ve lojistik yatırımları için ülkemizi tercih ediyor. 2003-2024 Haziran döneminde toplam 266,9 milyar dolar doğrudan yatırım girişi gerçekleşti" dedi.

Bakan Şimşek açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"2003’ten önce yüzde 0,2 olan küresel doğrudan yatırımlardan aldığımız pay 2003-2023 döneminde yüzde 0,9’a çıktı. Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejimizde hedefimiz 2028 yılına kadar bu oranı yüzde 1,5’e yükseltmek. Programımızın ikiz dönüşüm ve yüksek katma değerli üretime yönelik politikalarıyla ülkemizi daha büyük bir üretim üssüne dönüştürerek büyüme potansiyelimizi ve vatandaşlarımızın refahını artıracağız."

Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı Sanayicinin nefes almaya ihtiyacı var