Londra merkezli şirket Polimetal'i satın aldı

Londra merkezli madencilik şirketi ACG, 223 milyon sterlin karşılığında Polimetal Madencilik firmasını satın aldı. ACG tarafından yapılan açıklamada, satın almaya ilişkin "küresel bakır konsolidasyon stratejisinin" ilk hamlesi ifadesinde bulundu.

Abone ol

Londra borsasında işlem gören madencilik grubu ACG, 223 milyon sterlin (9,5 milyar TL) karşılığında Polimetal Madencilik firmasını satın aldı.

Londra merkezli City A.M. gazetesinden yer alan habere göre, Acquisition Company Limited (ACG), bu sabah "küresel bakır konsolidasyon stratejisinin" ilk hamlesi olduğunu belirtti.

Daha önce Rus enerji grubu EN+'nın patronu ve Rusya'nın en büyük alüminyum üreticisi Rusal'ın baş stratejisti olan Artem Volynets tarafından yönetilen ACG, "Bu işlem ACG Metals'in Londra Borsası'nda önde gelen bir bakır üreticisi olarak açılışını yapacak" dedi.

Anlaşma, elektrikli araçlar ve yenilenebilir enerji üretiminde kilit bir metal olan değerli bakır varlıkları için şirketlerin birbiriyle yarıştığı madencilik sektöründe yaklaşan konsolidasyon dalgasının ortasında gerçekleşti.

İzmir'deki akım dehşetinde 27 kişi için tutuklama talebi A101 markette bugün neler var? Sineklik ve tavan vantilatörü... Borsa günü rekorlarla tamamladı Erdoğan'dan Trump'a 'geçmiş olsun' telefonu TFF yeni başkanını seçiyor