KOBİ'lerle ABD'ye çıkarma yapıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün başkanlığında düzenlenecek etkinlik kapsamında, Türk ve ABD'li KOBİ'ler bir araya gelecek.

Abone ol




ANKARA - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'den 25 KOBİ'yi ABD'deki KOBİ'lerle buluşturmak üzere yarın Washington'a gidecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türk ve ABD'li KOBİ'ler, Bakan Ergün başkanlığında ABD'de düzenlenecek etkinlik kapsamında bir araya gelecek. Ergün, Washington'da düzenlenecek "Küçük İşletmeler Haftası" etkinliği kapsamında 21 Mayıs Pazartesi günü büyüyen Türkiye ekonomisi, KOBİ'ler ve ABD ile olan ilişkileri içeren bir konuşma yapacak.

KOSGEB ve ABD'nin muadil kurumlarıyla yürütülen işbirlikleri çerçevesinde; KOSGEB, Küçük İşletmeler İdaresi (SBA), Uluslararası Ticaret Birimi ve Azınlık İşletmeleri Geliştirme Ajansı arasında imzalanan Mutabakat Zaptı kapsamında; SBA tarafından ABD'de düzenlenecek "Küçük İşletmeler Haftası" etkinliklerine katılım sağlanacak ve etkinlik süresince iş görüşmeleri gerçekleştirilecek. Türk ve ABD'li KOBİ'ler arasında iş görüşmelerinin gerçekleştirileceği bir Türkiye Standı'nın da kurulacağı etkinlikte, işletmeler kendi tanıtımlarını yapıp, ikili görüşmeler gerçekleştirecek, KOSGEB ve Kültür Bakanlığı da kurumsal stand açacak.

ABD programının ikinci bölümünde, KOSGEB'in Amerikan-Türk Ticaret Odası ile imzaladığı İşbirliği Protokolü çerçevesinde, 22-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında ABD ve Türk KOBİ'leri arasında eşleştirme etkinlikleri yapılacak ve ABD ile ilgili iş ve yatırım imkanları hakkında tanıtım yapılacak. Türkiye'den çeşitli sektörlerdeki 25 KOBİ'nin katılacağı etkinlikle, iki ülke küçük ve orta boy işletmeler arasındaki ortaklıklar ve işbirliklerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Etkinlikle ayrıca, iki ülke KOBİ'lerinin hem iki ülke arasındaki ticaretin arttırılması hem de üçüncü pazarlarda ortak yatırım yapmaları hedefleniyor.

Etkinlik çerçevesinde önümüzdeki günlerde de ABD'den bir grup KOBİ, Türkiye'ye gelecek. Bakan Ergün, Washington'daki etkinliğin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Chicago ve San Francisco'daki programlarına eşlik etmek üzere Chicago'ya hareket edecek.

MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması Türk Lirası reel anlamda yaklaşık son 3 yılın zirvesinde Erdoğan, Hollanda maçı için Almanya'ya gidecek Berlin Büyükelçisi, Almanya Dışişleri'ne çağrıldı Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı azaldı