Instagram yasağı e-ticareti nasıl etkiler? Günlük kayıp 1,9 milyar TL

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Instagram'ı erişime kapattı. Bu gelişmenin e-ticareti etkileyeceği belirtiliyor. Instagram'ın kapatılmasının e-ticarette neden olacağı kaybın 1,9 milyar TL olduğu ifade edildi. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, "Platformlara trafik oluşturan influencerlarla birlikte 1,9 milyar liralık bir hacim etkilenebilir. Bire bir yok olmaz ama başka zamana veya başka bir platforma kayar" dedi.

Abone ol

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sabah saatlerinde Instagram'a erişim engelli getirdi.
Platformun erişime kapatılmasının e-ticareti ne yönde etkileyeceği tartışılmaya başlandı. Instagram'ın kapatılmasının e-ticarette kayba yol açacağı belirtiliyor. 

CNBC-e'ye konuşan Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre EkmekçiTürkiye'de toplam e-ticaretin içindeki yüzde 10'luk kısmın sosyal medyada gerçekleştirildiğini açıkladı.

Ekmekçi, oluşturulan influencer trafiğiyle birlikte günlük 1,9 milyar liralık bir e-ticaret hacminin etkilenebileceğini vurgularken şöyle devam etti:

* Toplam e-ticaretin içindeki yüzde 10'luk kısım sosyal medyada yapılıyor. Günde 930 milyon TL'ye denk geliyor. Platformlara trafik oluşturan influencerlarla birlikte 1,9 milyar liralık bir hacim etkilenebilir. Bire bir yok olmaz ama başka zamana veya başka bir platforma kayar.

Bursa'da 4 büyüklüğünde deprem İmamoğlu'ndan İsrailli bakana sert yanıt! AYM'nin web sitesi 'açıldı' THY, İran seferlerini erteledi İYİ Parti, Instagram için hareket geçti