IFC, Türkiye stratejisini açıkladı

IFC 2012-2015 mali yılları için Türkiye stratejisini açıkladı.

Abone ol
 
 
 
İSTANBUL - Dünya Bankası kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu (IFC) 2012-2015 mali yılları için Türkiye stratejisini açıkladı. IFC açıklamasında, Dünya Bankası Grubu kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu'nun (IFC), Dünya Bankası Ortak Ülke Stratejisi dahilinde Türkiye'de 2012-2015 mali yılları arasında, sadece IFC kaynakları ile sendikasyonlar hariç toplam 2 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.
 
Yatırım planlarında öncelikli alanların altyapı yatırımları, yenilenebilir enerji, ulaşım ve şehir altyapı hizmetleri, enerji verimliliği, finansal kurumlar aracılığı ile finansal erişim ve KOBİ'ler ile Türk şirketlerinin yurt dışına açılımlarını desteklemek olarak belirlendiği bildirildi. Ayrıca Türkiye'nin finansal kaynaklara daha az erişimi olan bölgelerine yönelik projelerin de öncelikler arasında yer aldığı belirtildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan IFC Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitsiragos, "45 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de özel sektörü destekleyen IFC, toplam yaklaşık 2,5 milyar dolarlık bir portföy ile IFC'nin tüm dünyada yatırım yaptığı en büyük dördüncü ülke konumunda. IFC portföyünde ilk beş sırada Çin, Brezilya, Hindistan, Türkiye ve Rusya bulunuyor" dedi.
 
IFC'nin iki yıl önce İstanbul'daki ofisini, 52 ülkenin merkezi haline getirerek, IFC'nin Washington DC dışındaki ilk Operasyon Merkezi'ni açtığını anımsatan Tsitsiragos, şunları kaydetti:
"IFC'nin bu kararı İstanbul'un finans merkezi olma projesini de destekleyen önemli bir adım oldu. Bu konuda destekleri için Türk hükümetine teşekkür ederiz. Biz bunu iki yıl önce gerçekleştirdik ve şu anda buradan 52 ülkeye hizmet veriyoruz. IFC'nin toplam yatırımlarının yüzde 33'ü Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde gerçekleşiyor ve İstanbul ofisinden yönetiliyor. Türkiye'nin konumu ve burada kurduğumuz operasyon merkezi sayesinde, bulunduğumuz bölgede kalkınma projelerinde derinleşme ve ihtiyaç bulunan bölgelere erişme imkanı bulduk. Müşterilerimize yakın olmak ve aynı zaman diliminde iş yapmak, verimliliğimizi artırdı."
Son iki yılda İstanbul ofisinde çalışan sayısının yaklaşık 60'tan 180'e çıktığını ifade eden Tsitsiragos, İstanbul ofisinde 40 ayrı ülkeden çalışanları bulunduğunu ve çalışanların yaklaşık yüzde 40'ının Türkiye'den olduğunu belirterek, "IFC'nin uluslararası birikimi ile çalışanlarımızın Türkiye ve yerel piyasalara yönelik bilgi birikimini birleştirerek, bölgedeki müşterilerimize en iyi şekilde hizmet verebiliyoruz" dedi.
IFC'nin öncelikleri arasında Türk şirketlerinin uluslararası piyasalara açılmasına destek olmak olduğunu kaydeden Tsitsiragos, şunları dile getirdi:
"Türkiye'de IFC, toplam Türk şirketlerinin bölgesel ve uluslararası operasyonlarını desteklemek için bugüne kadar toplam 350 milyon dolar tutarında yatırım yaptı. IFC Türk şirketlerinin Balkanlar, Rusya,Gürcistan, Haiti, Tunus, Mısır ve Hindistan gibi yerlerde yaptığı 15 yatırıma destek oldu."
 
IFC hakkında
 
Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC, dünyanın sadece özel sektöre yatırım yapmaya odaklanmış en büyük küresel kalkınma kuruluşudur. IFC, gelişmekte olan ülkelerde yatırım finansmanı sağlayarak, uluslararası sermaye piyasalarından sermaye akışını destekleyerek ve hem özel sektöre hem de hükümetlere danışmanlık hizmetleri sunarak, bu ülkelerin sürdürülebilir büyümesini destekler. 2012 mali yılında yatırımları dünya çapında 20 milyar doları aşan IFC, özel sektörün istihdam yaratmasına, inovasyonu tetiklemesine ve dünyanın en önemli kalkınma zorluklarına çözümler üretmesine yardımcı olmuştur.
 
 
Cumhuriyetçi Senatör Graham, Trump'ın dış politika önceliğini açıkladı 'Aile Destek Programı' 2025 yılında da sürecek mi? Prof. Dr. Naci Görür'den sitem dolu mesaj: Çok rica ediyorum... Yapı Kredi'den 'sınırları kaldıran' 25 kadına e- ticaret desteği Türkiye’nin dev şirketi Dardanel'den flaş karar! KAP'a bildirildi