Gıda perakendecileri online platformdaki komisyonlardan dertli

Gıda Perakendecileri Derneği (GDP) Başkanı Alp Önder Özpamukçu, çevrimiçi alışverişlerdeki satıcılardan alınan komisyonları eleştirdi. Özpamukçu, komisyonların 'can yakan' bir seviyeye ulaştığını kaydetti.

Haber Merkezi | Abone ol

Corona pandemisinin de etkisiyle son yıllarda tüketiciler internetten daha sık alışveriş yapmaya başladı. Satıcılar, online pazaryerlerinin aldığı komisyonların fazlalığından yakınıyor.

CNBC-e'den Emre Eser'e konuşan Gıda Perakendecileri Derneği (GDP) Başkanı Alp Önder Özpamukçu, online alışverişlerde komisyonların geldiği seviyenin artık can yaktığını söyledi.

Gıda perakendesinde online tarafın oldukça kıymetli olduğunu ifade eden Özpamukçu, "Ticaretimizin önemli bir parçası orada ama maliyet unsurları ve komisyon oranları can yakan bir seviyeye ulaştı. Bunu biz de görüyoruz" dedi.

Özpamukçu, komisyonların en fazla KOBİ'leri ve küçük işletmeleri etkilediğini belirterek "Kendi platformları olan oyuncular bu durumdan çok etkilenmiyor. Online tarafta sürekli yatırım yapmak gerekiyor. Bu da maliyetleri arttıran bir unsur" ifadelerini kullandı.

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır