Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltirken Mahfi Eğilmez'den ilk yorum

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltirken, not görünümünü durağana çevirdi. Deneyimli iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, Fitch'in Türkiye kararını "Ekonomi için olumlu gelişme" olarak yorumladı. Eğilmez, Türkiye'nin CDS priminin de düşmesinin beklendiğini belirtti.

Abone ol

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini açıkladı. Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "B+"dan "BB-"ye yükseltildiği, not görünümünün ise "durağan" olarak belirlendi. 

Eski Hazine Müsteşarı, iktisatçi Dr. Mahfi Eğilmez, Fitch'in Türkiye kararını sosyal medya hesabından değerlendirdi. Mahfi Eğilmez, Fitch'in kararını "Ekonomi için olumlu gelişme" olarak nitelendirdi. Eğilmez, "Uzun bir aradan sonra Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BB- (görünüm durağan) derecesine yükseltti (önceki durum B+ idi.) Ekonomi için olumlu gelişme. Türkiye'nin CDS primi de (dün itibarıyla) 272 idi. Onun da düşmesi bekleniyor" diye yazdı.

Fitch Ratings, geçen yıl eylülde Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, not görünümünü 2 yılın ardından "negatif"ten "durağan"a çevirmişti.

Kredi derecelendirme kuruluşu, bu sene mart ayında da ülkenin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkarmıştı.

Ahmet Ercan'dan 2027'ye kadar sürecek uyarısı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu ortaya çıktı Kahramanmaraş depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı Bomba ihbarıyla Erzurum'a inen uçakta bekleyiş sürüyor Atama ve görevden alma kararları