Fed'in faiz indirimi ihtimallerini değerlendirdi: 'Kriz kahini' Nouriel Roubini bu kez 'iyimser'

Kriz kahini olarak bilinen ekonomist Nouriel Roubini, küresel piyasalarda ABD'de resesyon beklentisine yönelik piyasa tahminlerinin aksine bir açıklama yaptı. Roubini, ABD ekonomisinde sert bir iniş sinyali olmadığını ve Fed'den büyük bir faiz indirimi beklemediğini belirtti.

Abone ol

"Kriz kahini" olarak bilinen ekonomist Nouriel Roubini, ABD ekonomisine yönelik beklentilerde iyimser bir tahminde bulundu.

Bloomberg TV'ye konuşan Roubini, ABD ekonomisinin sert bir iniş yapacağına dair sinyaller olmadığını ve Fed'den büyük bir faiz indirimi beklemediğini belirtti.

Piyasaların ABD'de resesyon beklentisi ve Fed'in agresif faiz indirimi yapacağı yönündeki fiyatlamasının fazla kötümser olduğunu ifade eden Roubini, ekonomide güç kazanan unsurların bulunduğunu söyledi.

Hafta başında ABD istihdam piyasasındaki yavaşlama verileri, piyasalarda yıl sonuna kadar Fed'in 100 baz puan civarında faiz indirimi yapacağı beklentisini oluşturmuştu. Roubini ise piyasanın geçmişteki bazı resesyon beklentilerinde de yanıldığını vurguladı.

“Hisse senedi piyasası son resesyonların üçte birini öngördü. Aynı şey tahvil piyasası ve tersine dönmüş getiri eğrisi için de geçerli. Piyasa, Fed konusunda bile yanıldı. Piyasalar ekonomide neler olup bittiği ve Fed'in ne yapacağı konusunda genellikle yanılıyor.”


Bolat: 1 milyar dolar seviyesini aşan ikili ticareti... Türkiye Petrolleri Arama Daire Başkanı Sadioğlu hayatını kaybetti Hazine 1,5 milyar dolar tutarında DİBS ihraç etti PFDK'dan Beşiktaş ve Galatasaray'a para cezası Borsa günü yükselişle tamamladı