Faiz indirimi için tarih verdi mi? Mahfi Eğilmez'den dikkat çeken mesaj

Duayen iktisatçı Mahfi Eğilmez," faiz indirimine yönelik hiçbir zaman tarih vermeyeceğini, Türkiye gibi süprizlere açık ülkelerde verilecek kararı tahmin etmenin falcılık gibi olduğunu" ifade etti. Bir televizyon yayınındaki sözlerinin ""Mahfi Eğilmez faiz indirimi olacak dedi, tarih verdi" şeklinde sunulduğunu belirten Mahfi Hoca, "Ben ne olacağı değil olması gerektiği konusunda yorum yaparım" ifadesini kullandı.

Abone ol

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, CNBC-e'de katıldığı programda, ekim ayında açıklanacak eylül enflasyonunun yüzde 50’nin altına düşeceği beklentisini paylaşarak, bu tarih itibarıyla faiz indiriminin düşünülmesi gerektiğini ifade etmişti.

Mahfi Hoca’nın bu açıklaması ise bazı basın yayın organlarında “Mahfi Eğilmez faiz indirimi için tarih verdi” şeklinde sunuldu.

Eski Hazine Müsteşarı, akademisyen ve yazar Mahfi Eğilmez, X (Twitter) hesabından “Beni izleyenler böyle bir yorum yapmayacağımı bilirler. Çünkü Türkiye gibi sürprizlere açık bir ekonomide ne karar verileceğini tahmin etmek falcılık gibidir” ifadesini kullandı.

Mahfi Eğilmez açıklamasının devamında, "Dolayısıyla ben, ne olacağı konusunda değil ne olması gerektiği konusunda yorum yaparım. Eylül'den sonra düşük oranlı faiz indirimi yapılması gerektiğini söyledim. Faiz indirimi yapılacak diye bir ifadem hiç olmadı” yazdı.

Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatıldı AK Parti'den Tuncay Özkan'a sert tepki Narin'le ilgili önemli gelişme! Diyarbakır Valiliği açıkladı Hizbullah açıkladı: İsrail'e saldırı neden ertelendi? Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüştü