Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi mayısta geriledi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin mayıs ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Verilere göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi mayısta önceki aya kıyasla yüzde 0,9, geçen yılın aynı dönemine kıyasla da yüzde 2,4 azaldı. AB'de inşaat üretimi mayısta 2023'ün aynı dönemine göre de yüzde 2,5 geriledi.

AA | Abone ol

AB ülkeleri arasında mayısta inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla düşüş yüzde 5,1 ile Çekya'da, yüzde 4,1 ile Romanya'da ve yüzde 3,8 ile Macaristan'da görüldü. En fazla artış ise yüzde 1,9 ile Finlandiya'da, yüzde 1,1 ile Bulgaristan'da, yüzde 0,3 ile Belçika ve İspanya'da oldu.

İnşaat üretimi yıllık bazda İsveç'te yüzde 7,5, Slovenya'da yüzde 7,4 ve Almanya'da yüzde 7 gerilerken, Macaristan'da yüzde 7,3, Bulgaristan'da yüzde 4,4 ve Danimarka'da yüzde 1,1 yükseldi.

Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem İki dünya devi dört yıl sonra zarar açıkladı Şirketlerin gündeminde ilk madde alacakların kalitesi Kağıtta kapasite arttı, hurda açığı 3 milyon tona çıktı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir'