En düşük emekli maaşı: Erdoğan öneriyi reddetti, talimat verdi

En düşük emekli aylığı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltiliyor. Yaklaşık 3,74 milyon kişiyi ilgilendiren teklife Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müdahalede bulunduğu öne sürüdü. İddiaya göre; en düşük emekli aylığı 12 bin liraya çıkarılacaktı ancak Erdoğan devreye girdi ve 12 bin 500 liraya çıkarıldı 

Abone ol

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören tasarı TBMM’den geçtikten sonra kanunlaşacak ve milyonlarca emeklinin hesabına yatacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısında alternatifli bir sunum yapmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı uzmanları toplantılar yaptılar, sonunda siyasiler bir araya gelip bir rakam belirlediler. 

İktidar cephesinden önemli kulisler haberler alan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ekonomi yönetimi tarafından belirlenen en düşük emekli aylığının 12 bin lira olduğunu yazdı.

Selvi’nin edindiği bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 12 bin lira teklifi götürüldü. Erdoğan, 12 bin 500 liraya yükseltilmesi talimatını verdi.

En düşük emekli maaşı: Erdoğan reddetti ve talimat verdi TBB Yönetim Kurulu Başkanı yeniden Alpaslan Çakar Emekli maaş zammı e-Devlet'te güncellendi mi? İbrahim Yumaklı duyurdu: Hayvancılığa yeni destek modeli geliyor 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki SMA eylemine tahliye kararı