Deutsche Bank TL için uzun pozisyon tavsiyesini yineledi

Deutsche Bank TL’de uzun pozisyon önerisini sürdürdü. Deutsche Bank stratejistleri Ağustos'ta TL’deki zayıflamaya rağmen uzun pozisyon önerilerini yineledi.

Abone ol

Aralarında Oliver Harvey’in de bulunduğu kurum stratejistleri bir notunda TL’de önümüzdeki aylarda daha az değer kaybı beklediklerini belirtti.

Notta “TL’de Ağustos ayındaki kadar olmasa da nominal değer kaybının devam edebileceğini ve Dolar/TL ’nin forward seviyesinin yüzde 1-2 altında kalacağını düşünüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre banka, politikada beklenmedik bir değişiklik dışında ana riskin daha keskin bir carry girişi veya yurtiçi yerleşiklerin daha fazla Döviz birikimine yol açan birkaç yüksek enflasyon baskısı olacağını belirtti.

Daha önce Türkiye'yi 2024'ün en iyi yatırım adresi olarak seçen Deutsche Bank Temmuz ayında TL cinsi tahvillerin yatırımcılar için oldukça çekici bir giriş noktası sunduğunu bildirmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında iddianame düzenlendi Geri adım yok, küçük rötuşlar masada Enflasyondan arındırılmış satışlar zayıf kaldı, ikinci 500’ün performansı düştü Makine üreticileri, vize sorununa çözüm istiyor Alman Master Builders MBT Tech'in % 51'ini aldı