Danimarkalılar Antalya’da zayıflama merkezi kuracak

Danimarka International Health Care yöneticileri, obezite mağdurları için Antalya’ya geliyor. Danimarkalı organizasyonun hedefi Antalya’da bir obezite merkezi açmak.

Abone ol

Duygu ŞAHİN DURMAZ

ANTALYA - Türkiye’de ve Antalya’da  sağlık turizmine ivme kazandırmak amacıyla 14-16 Kasım tarihleri arasında bu yıl 5’inci kez kapılarını açacak olan Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı ANFAŞ HETEX ve eş zamanlı olarak düzenlenecek Doğa, Macera ve Spor ve Alternatif Turizm Fuarı ANFAŞ ATEX  yurtdışından önemli heyetleri ağırlayacak. 30 ülkeden gelen ziyaretçilerle katılımcı firmalar arasında 4 binin üzerinde  ikili iş görüşmesi yapılması beklenen fuarın en dikkat çekici yabancı konukları ise Danimarka’dan.

Fuara obez hasta operasyonları ve zayıflama kampları konularında Türk hastaneleri ve kliniklerle bağlantı kurmak amacıyla Danimarka International Health Care’in genel müdürü ve yöneticileri de katılıyor. İskandinav hastalara yurtdışında ameliyat olma imkanı sunan International Health Care’in 2004’ten beri İskandinav ülkelerinden 16 bin hastanın yurtdışındaki hastanelerde ameliyat olmasını sağladığı öğrenildi. Polonya’da kozmetik cerrahi, Belçika ve Almanya’da obezite cerrahisi, Çin’de de kök hücre tedavisi ve kanser tedavisi hizmetleri sunan Danimarkalı organizasyonun bu ağına Antalya’yı da obezite cerrahisinde eklemek istediği açıklandı. Organizasyon, hali hazırda İstanbul ve İzmir’de 2 hastaneyle göz ameliyatları ve kanser tedavisi alanında işbirliği yapıyor.

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, ANFAŞ bünyesinde yaklaşık 6 aydır yapılan çalışmalarla, yurtdışında yaklaşık 30 ülkede 2 binin üzerinde seyahat acentesi, tur operatörü, hastane, sağlık hizmetleri sağlayıcısı, birlik, dernek ve vakıfa ulaşıldığını söyledi. Heyetler halinde gelecek ziyaretçiler haricinde Almanya, Japonya , Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Katar, Azerbaycan, Irak, İsviçre, İsveç, İngiltere, Suudi Arabistan’dan 200 kişinin üzerinde bireysel kayıt gerçekleştiğini aktaran Çalık, “30 ülkeden gelen ziyaretçilerle katılımcı firmalar arasında 4 bin civarında iş görüşmesi yapılmasını bekliyoruz”dedi.

Fuarlar sağlık turizmini geliştirecek

HETEX ve HATEX fuarlarına gelecekler arasında  Danimarka International Health Care Genel Müdürü ve yöneticilerinin de bulunduğunu dile getiren Çalık, “Danimarkalılar, Türk hastaneleri ve kliniklerle bağlantı kurarak obez hastaları zayıflatmak için fuara katılacak. Obezite dünyanın genel bir sorunu haline geldi. Danimarka International Health Care yönetimi, fuar için bariatric (obezite) merkezi kurmayı ve Avrupalı obezleri burada tedavi etmeyi hedeflediğini yazılı olarak açıkladı. Merkezde obezite ameliyatları gerçekleştirmek istediklerini hatta Antalya’da partner aradıklarını belirtiyorlar. Danimarkalılar böyle bir merkezin Avrupa’da da kendi alanında ilk olacağını, Antalya’yı seçme nedenlerinin ise iklimsel özelliklerin yanı sıra, Avrupa ülkelerine göre fiyat avantajı olduğunu kaydetti. Bu merkezin Antalya’da sağlık turizmini önemli ölçüde artıracağını, Türk doktorlara obezite cerrahisinde uzmanlaşmak için büyük bir fırsat doğacağını bildirdiler” ifadesini kullandı. Organizasyonun hali hazırda İstanbul ve İzmir’de iki hastaneyle göz ameliyatları ve kanser tedavisi alanında işbirliği yaptığının bilgisini veren Çalık, “Danimarkalı organizasyon Polonya’da kozmetik cerrahi, Belçika ve Almanya’da obezite cerrahisi, Çin’de de kök hücre tedavisi ve kanser tedavisi hizmetleri sunuyor. Şimdi bu ağına Antalya’yı da obezite cerrahisinde eklemek istediği açıkladılar” diye konuştu.

Alman Futbol Takımı VFL Wolfsburg kamp yeri bakacak

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, 2 fuarda  iş görüşmeleri yapmak için Avrupa’dan çok sayıda kurumun geleceğini belirterek, “Türkiye’de bulunan kamp seçeneklerini ve antreman yapılacak alanları görmek amacıyla Alman Yüzme Federasyonu ile Alman Futbol Takımı VFL Wolfsburg’tan yöneticiler gelecek. Sağlık turizmi ve alternatif turizm konularında çalışmalar yürüten Japon heyeti ,İsviçre’nin en büyük acentelerinden Handeys Reisen yetkilileri, alternatif turizme yönelik olarak yeni iş ortakları bulmak amacıyla Quatar İnternetional Adventures yetkilileri, Ukrayna’da çok sayıda üyesi bulunan Ukrayna Profesyonel Spa, Hotel ve Wellness Resort Derneği üst düzey yetkilileri, Portekiz Sağlık ve Spa Turizmi Derneği yöneticileri geliyor” diye konuştu.

Sağlık turizmi acentası Euromedical Tours geliyor

Medikal turizm alanında Kanada Wellness Travel Global CEO’sunun Türkiye’den yeni partnerlar bulmak amacıyla fuara geleceğini aktaran Çalık, “İngiltere’nin en büyük sağlık turizmi acentelerinden Euromedical Tours,  Katardan Al Jasra Travel, BAE’den Al Fares Travel and Tourism, Rusya’dan Business Land, Romanya’dan Petro Tour, Azerbaycan’dan Premium Travel, Amerika’dan Florida Medical Tourism, BAE’den Assyaha Holidays  & Travels , Al Fares Travel and Tourism, İran  ve Irak’tan 20’şer kişilik sağlık kuruluşu yöneticisi, doktor ve alternatif turizm heyetleri, Kosova’dan ise 50 civarında doktor gelecek” dedi.

ABD'de Ethereum ETF'ler işlem görmeye başladı Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu