Damping önlemi kg başına 4 dolar

İthalatta uygulanan dampinge karşı önlemlerin, kilogram başına 4 dolar şeklinde uygulanmaya devam edilmesine karar verildi

Abone ol

ANKARA - Çin menşeli battaniye türü bazı ürünlerin ithalatında uygulanan dampinge karşı önlemler, kilogram başına 4 dolar şeklinde uygulanmaya devam edecek.  

Ekonomi Bakanlığı'nın İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  

Buna göre, Çin menşeli "sentetik liflerden battaniyeler (elektrikli olanlar hariç) ve diz battaniyeleri" ile "diğer battaniyeler ve diz battaniyeleri" ve "yalnız, kesilerek battaniye elde edilebilen rulo veya kesilmiş halde örme tüylü mensucat" için dampinge karşı önlem yürürlüğe konuldu.  

Önlemin sona ermesinin damping ve zararın devamına veya yeniden meydana gelmesine yol açacağı iddiasıyla Özerdem Mensucat Sanayi ve Ticaret AŞ (Özerdem), Altınsar Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ (Altınsar) ve Diriliş Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ (Diriliş) tarafından yapılan ve Mink Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, Yentur Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Polat Tekstil Sanayi, Ticaret Limited Şirketi, Saçlı Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ ve Sarar Battaniye Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından desteklenen başvuru üzerine başlatılan nihai gözden geçirme soruşturması Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğünce yürütülerek tamamlandı.  

Soruşturma sonucunda, önlemlerin yürürlükten kaldırılması halinde dampingin ve zararın yeniden meydana gelmesinin muhtemel olduğu tespit edildiğinden uygulanmakta olan dampinge karşı önlemlerin kilogram başına 4 dolar şeklinde uygulanmaya devam edilmesine karar verildi.  

Sanayicinin nefes almaya ihtiyacı var Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatıldı