Çiftçilerin 16 milyar liralık varlığı sigorta altına alındı

Çiftçiyi dolu, sel, don gibi doğal afetler karşısında güvence altına alan tarım sigortalarına ilgi her geçen gün artıyor. TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, esnek bir yapıya sahip olduklarını vurguladı.

Abone ol

Serhat ALİGİL 

Tarım sigortaları havuzu (TARSİM), Türkiye’de 10’uncu yılını kutluyor. Tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması ve üreticilerin gelir kaybına uğramadan faaliyetlerini devam ettirebilmesi için TARSİM’in büyük önem taşıdığını vurgulayan Genel Müdür Yusuf Cemil Satoğlu, son verilere göre poliçe adedinde 1,3 milyona ulaştıklarını, prim üretiminde ise 1 milyar lirayı aştıklarını ifade etti. Satoğlu, şöyle devam etti: 

“Sigortalanan tarımsal varlık değeri ise 16 milyar lira. Sistemin orta ve uzun vadede daha çok üreticiye ulaşarak, büyümesi ve yaygınlaşması en temel hedefimiz. Bu nedenle başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı olmak üzere tüm paydaşların da destekleriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İl-ilçe ve köy düzeyinde gerçekleştirdiğimiz tanıtım toplantıları, tanıtım kampanyaları, medyaya yönelik bilgilendirmeler ve tanıtıma yönelik özel iletişim projelerimiz kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Sistemizin dinamik bir yapısı var. Üreticilerimizin talep ve beklentileri dikkate alınıyor, bu doğrultuda her yıl yeni uygulamalar devreye alınıyor. ” 

Genel Müdüü Yusuf Cemil Satoğlu’nun verdiği bilgiye göre ayrıca sistemin başlangıcından itibaren tüm tarım sigortası branşlarında 5,9 milyon adet poliçe düzenlendi. Sigortalı üreticilerden toplanan 1,7 milyar lira prim karşılığında, 2,3 milyar liranın üzerinde hasar ödemesi gerçekleştirildi.

Tekirdağ poliçede ilk sırada yer aldı 

Yılın ilk 5 aylık verilerine göre tüm tarım sigortaları branşları dikkate alındığında poliçe sayısında ilk sırada Tekirdağ bulunuyor. Bu ili Konya, Yozgat, Manisa, Edirne, Kırklareli, Ankara, Giresun, Eskişehir ve Ordu izliyor. Prim üretiminde ise ilk sırada Manisa var. Bu ili de Malatya, Bursa, Mersin, Konya, Denizli, Ordu, Giresun, Adana ve Isparta izliyor.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur