CHP'den OVP'ye eleştiri: Büyüme düşecek, işsizlik artacak, enflasyon yüksek kalacak

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından bugün açıklanan 2025-2027 dönemine ilişkin Orta Vadeli Program (OVP) konusunda eleştirilerde bulundu. CHP'li Türeli, OVP'de yer alan büyüme hedeflerinin de enflasyonla uyumsuz olduğunu ifade ederken, enflasyonun işsizlik artacağı ve büyümenin düşeceği bir dönemde yüksek seviyede kalacağını kaydetti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomide 3 yıllık yeni yol haritasını bugün açıkladı. Ekonomi kurmaylarının katıldığı toplantıda 2025-2027 dönemine ilişkin Orta Vadeli Program (OVP) hedefleri belli oldu.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bir önceki dönemde hazırlanan planın bir benzeriyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

'Yapısal problemleri ağırlaştı'

İktidarın şu ana kadar 5 kalkınma planı ve 20 OVP hazırladığını belirten Türeli, "Ekonominin yapısal problemleri, bu dönemlerde uygulanan politikalarla çözülememiş aksine ağırlaşmış." diye konuştu.

Yeni açıklanan OVP'de yer alan dolar cinsinden milli gelir ve kişi başına milli gelir rakamlarının bir önceki OVP ve kalkınma planı ile uyumsuz olduğunu belirten Türeli, bunun "metnin gayriciddi hazırlandığını gösterdiğini" öne sürdü.

'Enflasyon yüksek seyrini koruyacak'

OVP'de yer alan büyüme hedeflerinin de enflasyonla uyumsuz olduğunu savunan Türeli, "Önümüzdeki OVP dönemi, ekonomideki büyümenin yavaşlayacağı, düşük büyüme hızının olacağı, işsizliğin artacağı, enflasyonun hala yüksek seviyesini korumaya devam edeceği bir dönem olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklanan OVP'nin kredibilitesinin, vizyonunun olmadığını, daha önce söylenen şeylerin tekrar edildiğini öne süren Türeli, "Bugüne kadar uygulanan yanlış politikaların yükünü milyonlarca insanın çekmeye devam edeceğini bize gösteriyor." diye konuştu.

Erzurum Havalimanı'nda alarm: Yolcu uçağında bomba ihbarı MİLLİ MAÇ NE ZAMAN?: Türkiye-Galler maçı saat kaçta, hangi kanalda? İBB'den pazartesi günü kararı: Toplu taşıma araçları ücretsiz mi? 2024-YKS ek yerleştirme tercih başvuruları başladı İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş partisinden istifa etti