Büyük göç başlıyor! Kiralık ev fiyatları yüzde 30 artabilir: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya

Kiralar artacak mı azalacak mı, ev fiyatları yükselecek mi... Üniversite sonuçları açıklandı, öğrencilerin büyük göçü başlayacak. Memur atamaları da gerçekleşti. Hâl böyle olunca konut talebinde ciddi artış bekleniyor. Sektör temsilcileri 500 bin civarında kiralık konut ihtiyacı olacağını düşünüyor. Özellikle de İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya gibi büyükşehirlerde... Kiralık ev talebinin ise kiraları yüzde 30 artırabileceği ifade ediliyor.

Abone ol

Kiralık konut piyasasında hareketli bir döneme giriliyor. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması, memur atamalarının gerçekleşmesi ve düğün sezonunun yavaş yavaş tamamlanması ile kiralık konut talebinde ciddi anlamda bir artış bekleniyor.

Sektör temsilcileri 500 bin civarında bir kiralık konut talebi olacağını, bunun da kira fiyatlarına zam olarak yansıyacağını tahmin ediyor. 

Türkiye gazetesinin haberine göre; özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya gibi şehirlerde kiralık konut arayışının arttığı gözleniyor. 

En çok talep öğrencilerden

Kiralık konutlarda en fazla aranan niteliğe bakıldığında ise 1+1 ve 2+1 olduğu ifade ediliyor. Bu da öğrencilerin arayışlarından kaynaklanıyor.

Sektör oyuncularına göre; bu dönemde satılık konut fiyatları daha stabil olabilir fakat kiralar ortalama yüzde 30 artabilir.

Konut sektörü temsilcileri, konut üretiminin artırılması gerekliliğine vurgu yaparken, girdi maliyetlerinin yüksekliğinin proje üretmeyi güçleştirdiğini belirtiyor.

Milli okçu Mete Gazoz, Paris 2024'e veda etti SADAT'ın kurucusu Adnan Tanrıverdi hayatını kaybetti Etna Yanardağı lav püskürtmeye başladı: Uçuşlarda aksaklık "Kendi sosyal medya platformlarımızı kurmamız lazım" Hazine haftaya bir ihale düzenleyecek