Blinken, ABD'nin yeni çip üretimi genişletme programını açıkladı

Washington'da düzenlenen Amerika Kıtası Ortaklığı Bakanlar Kurulu Toplantısı'na katılan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, etkinlikte yaptığı konuşmada, 'Batı Yarımküre Çip İnisiyatifinin' Meksika, Panama ve Kosta Rika'dan başlayarak ülkelerin çip tedarik, test ve paketleme kapasitelerini artıracağını söyledi.

AA | Abone ol

Blinken, ülkesinin Meksika, Kosta Rika ve Panama'daki çip üretimini genişletmek için yeni bir program açıkladı ve "Bu ortaklığın tüm vaatlerini yerine getirirsek insanlarımızın özlemlerini gerçekleştirmeye yardımcı olmak, demokrasilerimize olan inançlarını güçlendirmek ve herkes için daha adil, sürdürülebilir ve müreffeh bir bölge inşa etmek için tarihi bir fırsata sahip olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Hedef: Çip teknolojisinin tedarik zincirinde büyük rol üstlenmek

Blinken, ABD'nin bu kritik teknolojinin küresel tedarik zincirinde bölgenin daha büyük rol oynayabilmesinin yollarını belirlemek üzere ocak ayında Kosta Rika'da düzenlenen bir konferansın ardından eylülde Meksika'da bir sempozyum düzenleyeceği bilgisini paylaştı.

Toplam 11 ülkenin katıldığı Amerika Kıtası Ortaklığı Bakanlar Kurulu Toplantısı, Los Angeles'ta düzenlenen 2022 Amerika Zirvesi sırasında ABD Başkanı Joe Biden tarafından başlatılan Ekonomik Refah için Amerika Ortaklığı'nın bir parçası olarak düzenlendi. Ekonomik Refah için Amerika Ortaklığı; ABD, Barbados, Kanada, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator, Meksika, Panama, Peru ve Uruguay'dan oluşuyor.

ABD son dönemlerde yarı iletkenler alanındaki pazar payını artırmak için girişimlerine hız veriyor. ABD yönetimi, bu kapsamda yarı iletken üreticisi Micron'a 6,14 milyar dolar, Samsung'a 6,4 milyar dolar, Tayvan merkezli yarı iletken şirketi TSMC'ye ise 6,6 milyar dolara kadar doğrudan finansman sağlayacağını duyurmuştu.

Türkiye Somali'de petrol ve doğalgaz arayacak A101 markette bugün neler var? Sineklik ve tavan vantilatörü... Ali Koç: Baskı var, tehdit var, bu seçimi tanımıyoruz Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'dan kritik uyarı: Şiddetli bir salgın yaşıyoruz Prof. Dr. Orhan Şen'den 'tropik gece' uyarısı: Önümüzdeki 5 gün boyunca...