Başbakan'dan yüksek enflasyon açıklaması

Başbakan Yıldırım, "Bu bizim beklediğimizin üzerinde bir sonuç. Hedefimiz Orta Vadeli Planda'da belirttiğimiz gibi önümüzdeki yıldan itibaren bunu tek haneli orana düşürmek. Yaptığımız çalışmalar, aldığımız önlemler var. Bunu önümüzdeki zaman diliminde vatandaşlarımızla paylaşacağız" dedi.

Abone ol

Ekim enflasyon verisinin beklediklerinin üzerinde geldiğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Enflasyon bir sonuç. Bugün açıklanan enflasyon oranı yüzde 11,9. Bu, bizim beklediğimizin üzerinde bir sonuç. Hedefimiz Orta Vadeli Planda'da belirttiğimiz gibi önümüzdeki yıldan itibaren bunu tek haneli orana düşürmek" açıklamasını yaptı.

"Enflasyonu düşürmek için istikrar ve güveni sürdürülebilir hale getireceğiz" diyen Yıldırım, "Bu konuda yaptığımız çalışmalar var, aldığımız önlemler var. Bunu önümüzdeki zaman diliminde vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bunun sebeplerini biliyoruz ama sebeplerine girmekten ziyade sonuç önemli. Sonuç bizim beklediğimizin üzerinde bir enflasyon var" dedi.

Ekim ayı enflasyonunda 'sürpriz' belli oldu!

Avcılar'da fabrika yangını: Müdahale sürüyor Yüksek Askeri Şura kararları Resmi Gazete'de Başakşehir, La Fiorita'yı yenerek tur atladı Şanlıurfa'da korkunç kaza: 5 çocuk öldü Kripto para borsalarının SPK’ya başvuru süresi doluyor