Bakan Şimşek AK Partili Belediyelere sert çıktı: Kanuna uymuyorsunuz, istihdam bürosu olmuşsunuz!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti'nin Kızılcahamam'da gerçekleştirdiği kampta partili belediye başkanlarına tepki gösterdi. Şimşek kamudaki tasarruf tedbirlerinin belediyeleri yüzde 100 bağladığının altını çizerek "Belediyelerin yıllık personel giderleri bütçe gelirlerinin yüzde 30’unu aşamaz. Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz. İstihdam bürosuna dönüşmüşsünüz" diyerek tepki gösterdi.

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin Kızılcahamam'da gerçekleştirdiği kampta yaptığı sunumda partili belediye başkanlarına önemli uyarılarda bulundu.

AK Partili Belediye Başkanlarına "tasarruf tedbirleri bizi bağlamaz" diye düşünmemeleri gerektiğini vurgulayan Şimşek belediyelerdeki mali durumun merkezi hükümetten çok çok daha kötü gözüktüğünü ifade etti. 

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Bakanlığın konuya dair denetim yapacağını ve usulsüzlik tespiti halinde harcama sorumlusuna çok ciddi müeyyideler uygulanabileceği uyarısında bulunan Şimşek, belediyelerin yıllık personel giderlerinin bütçe gelirlerinin yüzde 30'unu aşamayacağının altını çizdi

Devamında hiçbir belediye başkanının kanuna uymadığını belirten Şimşek, belediyelere yönelik sert bir eleştiride bulunarak "İstihdam bürosuna dönüşmüşsünüz" dedi. Şimşek "Mevcut mali kurallara uyun. Borç ve personel konusunda uymamışsınız” ifadelerini kullandı.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? Dul ve yetim maaşı temmuz zammı belli oldu Yeni bedelli askerlik ücreti netleşti Engellilere 'otomobilde ÖTV muafiyeti'nde resmi açıklama Üretici fiyatlarında artış hızı geriledi