ASELSAN Kazakistan'da büyüyor

ASELSAN ile Kazakistan Mühendislik şirketi işbirliği anlaşması imzaladı.

Abone ol
 
ANKARA - Kazakistan Mühendislik (Kazakhstan Engineering-KE) Şirketi ile ASELSAN arasında, Kazakistan'da stratejik iş birliğinin kapsamının genişletilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.
 
ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, KE Başkanı Bolat Smagulov ile ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman anlaşmayı, Kazakistan Cumhuriyeti Başbakanı Kerim Massimov ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şahitliğinde imzaladı.
 
Dün Astana'da gerçekleştirilen Kazakistan-Türkiye İş Forumu'nda imzalanan anlaşma kapsamında Kazakistan'da, zırhlı araçların atış kontrol sistemlerinin modernizasyonu, helikopter aviyonik sistemlerinin modernizasyonu ve haberleşme cihaz ve sistemlerinin üretimi yapılacak. Anlaşma kapsamında Kazakistan ihtiyaçlarına ilave olarak bölge ülkelerinin ihtiyaçları için de üretim yapılması hedefleniyor.
 
2010 yılında yapılan ilk anlaşma ile ASELSAN ürünü hava savunma sistemleri ile stabilize silah platformları ve termal nişangah sistemlerinin, KE şirketi bünyesinde yer alan fabrikalarda ortak üretimi ve zırhlı araçlara entegrasyonu konusunda mutabakat sağlanmıştı.
 
Halihazırda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) haberleşme alanında çözüm ortağı olan ASELSAN, Leopard 1 ve Leopard 2 tanklarının atış kontrol sistemlerinin de modernizasyonunu gerçekleştirdi. ASELSAN, TSK envanterinde yer alan 11 farklı tip helikopterin de aviyonik modernizasyonunu başarı ile tamamladı.
Kazakistan'da savunma sektöründe faaliyet gösteren tüm firmaları bünyesinde toplayan KE şirketi, Savunma Bakanlığı ihtiyaçları doğrultusunda Araştırma-Geliştirme, üretim, ortak üretim ve tedarik çalışmalarını yürütüyor.
 
Bünyesinde yer alan 22 kuruluş aracılığı ile torpido, mühimmat, zırhlı araç, elektronik malzeme gibi alanlarda üretim ve bakım-onarım yetenekleri bulunan firma, son yıllarda Kazakistan Savunma Bakanlığı modernizasyon projeleri doğrultusunda yurtdışı firmalarla işbirliği çalışmalarına önem veriyor.
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın bir kuruluşu olan ASELSAN ise haberleşme ve bilgi teknolojileri, savunma sistem teknolojileri, radar, elektronik harp ve istihbarat sistemleri ve mikroelektronik güdüm ve elektro-optik alanlarında faaliyetlerini sürdürüyor.
 
Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı Sanayicinin nefes almaya ihtiyacı var