Afganistan-Özbekistan ticaretinde yeni dönem! 5 anlaşma imzalandı

Kabil'deki Hükümet Sarayı'nda, Afganistan geçici hükümeti Başbakan Yardımcısı Vekili Molla Abdulgani Birader ve Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ile çeşitli Özbek yetkililerin katılımıyla tören düzenlendi. Organizasyonda, Afganistan ile Özbekistan arasında, iki ülke ticaretini geliştirmeyi hedefleyen 5 anlaşma imzalandı.

AA | Abone ol

İki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek üzere atılan imzaları kutlamak için yapılan törende, Afganistan ve Özbekistan'ın 'maden ve petrol', 'tarım, sulama ve hayvancılık' ile 'maliye' bakanlıkları arasında, ilişkilerin ve ekonomik hacmin güçlendirilmesini amaçlayan 5 anlaşma ile çeşitli ek anlaşmalar imzalandı.

Özbekistan Başbakanı Aripov, Kabil'de

Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ve beraberindeki üst düzey heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde Afganistan'ın başkenti Kabil'e gelmişti.

Afganistan geçici hükümeti Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Özbek heyetinin ticari ilişkileri geliştirmeye yönelik görüşmeler yapmak ve Özbek ürünlerinin sergileneceği bir fuarın açılışına katılmak için başkenti ziyaret ettiği belirtilmişti.

Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı Sanayicinin nefes almaya ihtiyacı var