AB'den Fransa'ya 1,5 milyar Euro'luk yeşil dönüşüm desteği

AB Komisyonu, Fransa'nın 'sürdürülebilir biyometan yatırımlarını destekleme planını' onayladı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada Komisyon, Fransa'nın söz konusu yatırımına 1,5 milyar Euro'luk kaynak sağlanacağını, bunun piyasadaki doğal gaz fiyatı ile metan fiyatı arasındaki farka denk gelecek iki yönlü sözleşmelerle yapılacağını belirtti.

AA | Abone ol

Avrupa Birliği (AB), Fransa'nın Komisyon'a sunduğu doğal gaz şebekesine bağlanacak sürdürülebilir biyometan üretimini desteklemeye yönelik planını onayladı ve bunun için için 1,5 milyar Euro'luk kamu desteği sağlanmasına onay verdi.

Ülkenin yılda 25 gigavatın üzerinde biyometan üretecek yeni tesisleri rekabetçi ve şeffaf bir ihale süreciyle destekleyeceğinin kaydedildiği açıklamada, kamu desteğinden faydalanacak tesislerin 36 ay içinde tamamlanıp faaliyete geçmesi gerektiği ifade edildi.

Enerji bağımsızlığı adına önemli bir adım

Girişimin yeşil dönüşümü hızlandıracağı, enerjide bağımsızlığı artıracağı ve sanayinin gelişimine katkı sağlayacağına işaret edilirken, bu çerçevede planın AB kamu destek kurallarıyla uyumlu bulunduğu belirtildi.

AB üyesi ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi AB Komisyonunun görev alanına giriyor. Üye ülkeler, kamu desteklemelerini sadece rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda kullanabiliyor.

CHP tüm belediyelerinde 'Kent Lokantası' açacak Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'yı ziyaret edecek İşte borsada en çok kazandıran hisseler Safiye Soyman'ın acı günü: Oğlu Harun Akaröz hayatını kaybetti Elektrik tüketimi 8 gün içinde 5 kez rekor kırdı