AB mahkemesinden Big Mac kararı: McDonald's aleyhine karar verdi

Avrupa Birliği mahkemesi, ABD merkezli fast-food zinciri McDonald's aleyhinde karar verdi. Ticari marka davasında, McDonald's'ın "Big Mac" terimini kümes hayvanı ürünleri için kullanma hakkına sahip olmadığı kararı verildi.

Abone ol

ABD merkezli dünyaca ünlü fast-food zinciri McDonalds ve İrlanda merkezli fast-food zinciri Supermac arasındaki ticari marka davasında karar verildi.

Avrupa Birliği'nin ikinci yüksek mahkemesi, McDonald's'ın beş yıldır kullanmadığı "Big Mac" terimini kümes hayvanı ürünleri için kullanma hakkına sahip olmadığını belirtti.

Reuters'ta yer alan habere göre, Lüksemburg merkezli mahkeme, "McDonald's, kümes hayvanı ürünleriyle ilgili olarak Big Mac AB ticari markasını kaybetmiştir" açıklamasında bulundu.

Mahkeme ayrıca, "McDonald's, Avrupa Birliği'nde belirli mal ve hizmetlerle bağlantılı olarak beş yıllık kesintisiz bir süre içinde gerçek kullanımı kanıtlamamıştır" dedi.

"Big Mac" terimini hedef alan Supermac'ın talebine, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi (EUIPO) tarafından McDonald's'ın etli ve tavuklu sandviçler için "Big Mac" terimini kullanmasını kararı çıkmıştı. İrlandalı şirket bu karara itiraz etmişti.

McDonald's 1996'da Big Mac'i et ve tavuk ürünlerini kapsayacak biçimde tescil ettirmişti.

CHP tüm belediyelerinde 'Kent Lokantası' açacak Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'yı ziyaret edecek İşte borsada en çok kazandıran hisseler Safiye Soyman'ın acı günü: Oğlu Harun Akaröz hayatını kaybetti Elektrik tüketimi 8 gün içinde 5 kez rekor kırdı