'Çin’de kriz çıkacağı söylentileri ile panik havası oluşturulmaya çalışılıyor'

Dünya genelinde ekonomilerin yavaşlama durumunda olduğu bir ortamda Çin ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 6.7 büyüdüğünü kaydenen Büyükelçi Yu Hongyang, buna rağmen Çin’de kriz çıkacağı söylentileri ile panik havası oluşturulmaya çalışıldığını kaydetti.

Abone ol

GÜL TAŞTI - Ferit PARLAK

Çin’in Türkiye Büyükelçisi Yu Hongyang, Çin’de kriz beklentileri ile ilgili olarak,“Çin’de kriz çıkacağı söylentileri ile panik havası oluşturulmaya çalışılıyor” dedi. 

Yu Hongyang, “Yüzde 6.7’lik büyüme, birkaç yıl öncesinin çift hanelisinden miktar olarak daha büyük bir büyümedir. İstihdamda yıllık hedefin yüzde 72’sine ilk altı ayda ulaşıldı. İthalat 2016’da da miktarsal olarak artmaya devam ediyor. Çinli turist sayısı geçen yılın ilk altı ayına göre yüzde 10 arttı. Bu olumlu göstergeler, Çin’de kriz çıkacağı söylentileri ile panik havası oluşturulmaya çalışıldığını gösteriyor” dedi. Büyükelçi Yu Hongyang, Ankara Temsilcimiz Ferit Parlak ve arkadaşımız Gül Taştı’nın sorularını yanıtladı.

FB, Ferdi Kadıoğlu transferini KAP'a bildirdi Gelir İdaresi açıkladı: Yeni müdürlük 1 Eylül'de faaliyete başlıyor Borsa günü yükselişle tamamladı Narin Güran'ın babasından vatandaşlara çağrı: Lütfen ... Sevil Üstekin hayatını kaybetti