YTÜ'de gündem savunma

"5. Savunma Sanayi Günleri", 21-22 Kasım tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) düzenlenecek

Abone ol

İSTANBUL - ""5. Savunma Sanayi Günleri", YTÜ Makine Teknolojileri Kulübü tarafından Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın da destekleriyle gerçekleştirilecek. 

Etkinlikte katılımcılar, ulusal savunma sanayisinde dışa bağımlılığın azaltılması, ihtiyaçların ülkenin öz kaynaklarıyla karşılanabilmesi için yurt içi ürün geliştirme ve sistem entegrasyonu adına gerçekleştirilen projelerle yürütülen nitelikli Ar-Ge çalışmalarından bahsedecek.  

Panellerde ve sunumlarda, Türkiye'nin Uzay ve Uydu Yol Haritası'ndan Türk temel eğitim uçağı Hürkuş'a kadar katılımcılara bilgi aktarılması hedefleniyor.  

"Yerli Savunma Sanayi Ürünleri"nin sergileneceği sergi bölümü de etkinliğin bir diğer parçası olacak. Öğrenci projeleri kategorisinde ise "Makine Teknolojileri Kulübü Proje Ekibi" tarafından devam eden ve tamamlanan projeler sergilenecek. 

Etkinliğin temel amacı, yenileşmeye dayalı faaliyetlerde ekosistemin stratejilerini destekleyerek, gençlerinin savunma sanayisinin gelecekteki rotası hakkında bilgi edinmesine ve yurt çapında nitelikli Ar-Ge programları ile sektörün yerli teknoloji tabanlı ürünlerinden haberdar olmasına aracı olmak.  

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye, "www.ytumaktek.org" adresinden ulaşılabilir. 

Akdamar Kilisesi'ndeki 12. ayin başladı Dolar/TL'den günün ilk rakamları Van'da korkutan deprem 3 ayda 253 kaçak araç ele geçirildi Yurt genelinde 2 milyon 411 bin 916 araç denetlendi