YÖK'ten Arnavutluk anlaşması

YÖK ve Arnavutluk arasında yükseköğretim anlaşması imzalandı

Abone ol

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yekta Saraç  ile Arnavutluk Eğitim ve Spor Bakanı Lindita Nikolla, "Yükseköğretim Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı"nı imzaladı 

İstanbul Üniversitesi rektörlük binasındaki imza töreninde konuşan YÖK Başkanı Yekta Saraç, iki ülke arasında yükseköğretimdeki iş birliğinin daha ileriye gitmesi için bu anlaşmayı bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. 

Arnavutluk ile mevcut dostluk ilişkilerine göre yükseköğretimdeki ilişkilerin daha da ileriye gitmesi gerektiğini düşündüklerini vurgulayan Saraç, Türkiye'deki yükseköğretim sisteminin, Avrupa'da bu alandaki güçlü ülkeler arasında yer aldığını kaydetti. 

'Birikimi dost ülkelerle paylaşmaya hazırız'

Saraç, Türkiye'nin tıp ve mühendislik alanında pek çok Avrupa ülkesinden daha da ileride olduğunu belirterek, bu birikim ve tecrübeyi dost ülkelerle paylaşmaya her zaman hazır olduklarını dile getirdi. 

Başta Kosova olmak üzere Arnavut halkının bulunduğu ülkelere özel önem verdiklerini anlatan Saraç, "Arnavutluk ile bu bağlamda ilişkilerimizi daha da ilerletmek istiyoruz. Yeni yapılanma döneminde Arnavutluk'taki üniversitelerin ihtiyaç duyduğu alanda mevzuat çerçevesinde her türlü  yardımı yapmaya hazırız" dedi. 

Saraç,  Arnavut öğrencilere eğitim ve öğretimde kolaylık göstererek Türkiye'deki üniversitelerde okumalarına zemin hazırlamak istediklerini belirterek, "İnanıyorum ki ülkeler arasında ilişkilerin en sağlam yolu eğitimden geçiyor. Halklarımızın güçlü bir şekilde geleceğe doğru yürümesini istiyorsak eğitimdeki iş birliğimizi güçlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.  

  

Narin'in kaybolmadan önceki son sözleri ortaya çıktı İstanbul'da organize suç örgütü şüphelisi 23 kişi yakalandı İş dünyasından OVP değerlendirmesi Türk ürünlerinin aranma sayısı dünyada 10 kat arttı OSB’lerde izinsiz arsa devrinin önüne geçiliyor