Üniversitelere kayıtlar bugün başlıyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelere kayıt süreci bugün başlıyor. Adaylar işlemlerini üniversitelerin kayıt merkezlerinden ya da e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Abone ol

2024-YKS yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan adaylar, 19-23 Ağustos tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Üniversite kayıtları e-Devlet üzerinden veya üniversitelerin kayıt merkezlerinden yapılabilecek. e-Kayıt işlemlerini yapan öğrenciler için ders kayıt işlemleri başlayacak.

Yükseköğretim Kurulu verilerine göre, ek yerleştirme dönemi başlamadan kontenjanların neredeyse tamamı doldu.

Devlet üniversitelerinin lisans programlarının kontenjanları yüzde 98,8 doldu. Önlisans kontenjanlarının doluluk oranı da yüzde 100 oldu. Vakıf üniversitelerindeki genel kontenjanların doluluk oranı ise 91,14 olarak gerçekleşti.

Boş kontenjanlar açıklanacak

Üniversitelere kayıt süreci tamamlandıktan sonra boş kontenjanlar açıklanacak. Herhangi bir programa yerleşemeyen üniversite adayları bu süreçte ek tercihlerini yapacak. 

Kadir İnanır'ın sağlık durumunda sıcak gelişme... Bulls Yatırım, Antalya Lara’da yeni ofisini açtı 30'u yerli üretim, 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı İzmir’de 3.5 büyüklüğünde deprem Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi temmuzda arttı