Uluslararası STEM Olimpiyatları Matematik Birincisi: Mert Çankaya

Bu yıl 114 ülkeden 11 binden fazla öğrencinin katılımıyla çevrim içi gerçekleştirilen Uluslararası STEM Olimpiyatları'nın fiziki organizasyonu olan büyük final etabı Hollanda'nın Lahey kentinde yapıldı. TED Ankara Koleji Özel Lisesi 11. sınıf öğrencisi Mert Çankaya, Uluslararası STEM Olimpiyatları'nda matematik alanında dünya birincisi oldu.

AA | Abone ol

STEM Olimpiyatları'nda TED Ankara Koleji 11. sınıf öğrencisi Mert Çankaya matematik alanında dünya birincisi oldu.Toplamda 22 ülkeden 440 öğrencinin katıldığı etapta, matematik ve fen bilimleri derslerinin sınavları Leiden Üniversitesi’nde iki oturumda gerçekleştirildi. Her kategoride 40 çoktan seçmeli sorudan oluşan sınavda öğrencilere her kategori için 75 dakika süre verildi.

Sınava girmeyi düşünen öğrencilere çok çalışmalarını ve iyi hazırlanmaları önerisinde bulunan Çankaya, "Bu yarışma dünya çapında olduğundan hem üniversite başvurularında hem de iş hayatında onlar için referans olacaktır. Yarışmada aldığım sonucun benim de özgeçmişime katkıda bulunacağını düşünüyorum. Aileme, okuluma ve öğretmenlerime bana duydukları güven ve verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Adnan Polat'ın babası İbrahim Polat hayatını kaybetti İşte vizesiz seyahat edilebilecek 5 ülke Seçil Erzan bir dava daha: 10 yıla kadar hapsi istendi Arçelik ve YongaTek ortak yerli çip tasarlayacak ABD'de tüketici güven endeksi temmuzda yukarı yönlü revize edildi