'TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var!' için başvurular sürüyor

TÜSİAD, yarışmanın yeni döneminde, benim fikrim iş yapar! diyen tüm üniversite öğrencilerini 20 Şubat’a kadar bu sürece katılmaya ve girişimcilik serüveninde yeni bir sayfa açmaya davet ediyor.

Abone ol

TÜSİAD tarafından, Türkiye’nin büyümesi ve kalkınmasında aktif rol oynayacak, vizyoner genç girişimcileri ortaya çıkarmak ve inovatif fikirleri büyük sermaye ile buluşturmak amacıyla düzenlenen “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasında yeni dönem 9 Ocak’ta başladı.

2016’da ülke çapında 70 il ve 144 üniversiteden 3 bin 195 gencin başvurduğu ve binlercesinin takip ettiği yarışmaya bu sene de büyük ilgi var. Başvuruların 20 Şubat’ta sona ereceği yarışmaya 18 – 30 yaş arası üniversite öğrencileri ekipler halinde katılabiliyor.

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! bir iş fikri yarışması olmaktan öte girişimci üniversite öğrencilerine iş dünyasının deneyimlerimden faydalanabilecekleri bir süreç deneyimi sunuyor. Online eğitim ile girişimcilik konusundaki bilgilerini pekiştiren gençlerden ön elemeyi geçenler, tüm masrafları TÜSİAD tarafından karşılanan bir eğitim kampına alınıyor. Eğitim kampı boyunca fikir ve ihtiyaç doğrulamadan pazara çıkış stratejisine, fizibiliteden etkin sunum tekniklerine kadar bir girişimcinin bilmesi gereken tüm temel konular hakkında eğitilen ve girişimcilik ekosisteminin önemli aktörlerinden mentorluk alan ekiplerden 12 tanesi TÜSİAD üye rehberleri ile çalışma ve iş planlarını geliştirme fırsatı elde ediyor.

150 bin bin lira ödül

Tüm üniversitelerin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışması’nda birinciye 75 bin TL, ikinciye 50 bin TL, üçüncüye ise 25 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca yarışma sonunda en çok başvuru yapan üniversite TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı ile ödüllendirilirken, yarışma sürecinde en aktif çalışan öğrenci kulübü temsilcileri de İstanbul’da düzenlenecek ödül törenine davet edilecek.

Bu sene BASF Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmanın diğer destekçileri arasında Mazars Denge, Gittigidiyor, UBS, Allianz ve IBM bulunuyor.

Tüketici tüketmiyor, tükeniyor 2 bin 667 projeye 2,2 trilyon lira yatırım A Milli Erkek Basketbol Takımı finale kaldı Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Hiçbir anlamı yok Adalet Bakanı Tunç'tan kadına şiddete karşı 'sıfır tolerans' mesajı