Öğretmenler de eylemde

Öğretmenler de şiddeti protesto ediyor. Eğitim-Bir-Sen, son günlerde öğretmenleri hedef alan yaralama ve darp olaylarını protesto etmek için haftanın ilk günü ilk derse girmeme eylemi yapıyor.

Abone ol
ANKARA - Eğitim-Bir-Sen, son zamanlarda öğretmenleri hedef alan yaralama ve darp olaylarını protesto etmek için haftanın ilk günü ilk derse girmeme eylemi yapıyor.
 
Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklamada, son iki hafta içerisinde öğretmenleri hedef alan 8 yaralama ve darp yaşandığı belirtildi. Saldırıların şiddetle kınandığı belirtilen açıklamada, "Öğretmenlerin şiddete maruz kalması ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın artan şiddet olaylarıyla ilgili sessizliğini bozmaması üzerine durumu protesto etmek için tüm okullarda haftanın ilk günü ilk derse girmiyoruz. Bu doğrultuda Genel Merkez ve Ankara Şube yöneticilerimizle birlikte 30 Nisan Pazartesi günü Çankaya Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu'nda İstiklal Marşı törenlerinden sonra ilk derse girmeyen öğretmenlerin katılımıyla basın açıklaması yapılacak" denildi. 
 
İzmir'de ilk ders boş geçti
İzmir'de bazı öğretmenler, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla bir saat derse girmedi.
 
Güzelyalı İlköğretim Okulu önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, iki haftada 8 öğretmenin saldırıya uğradığını belirtti. Şenocak, duruma dikkati çekmek amacıyla tüm okullarda ilk derse girmediklerini söyledi.
 
Şenocak, Milli Eğitim Bakanlığı'nca hayata geçirilen ''Alo 147'' hattının ve ''Bağış Genelgesi''nin öğretmenlerin saygınlığını zedelediğini ve mesleklerini sıradanlaştırdığını savunarak şöyle dedi:
 
''Toplumda öğretmenin itibarı aşınırsa, herkesin itibarı aşınır. Öğretmene saygısızlık olursa anneye de babaya da saygısızlık olur. Öğretmenin felaketinden topluma asla saadet çıkmaz. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e sesleniyoruz. Gereğini yapmak, okullara bütçe vermeyip öğretmeni tahsildar konumuna sokup veliyle karşı karşıya getirip daha sonra da 'Veliyi üzeni ben de üzerim' demek değildir. Gereğini yapmak, eğitimcileri karşısına almak değildir. Dünyanın hiçbir yerinde kendi personeline değer vermeyenlerin, personelinden de fedakarlık beklediğini göremezsiniz.''
Öğrencilerin, basın açıklaması sırasında öğretmenlerini camlardan izlediği dikkat çekti.
 
Öğretmene kalkan eller kırılsın
İstanbul  İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, meslektaşlarına yönelik şiddeti protesto etti.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Cağaloğlu'ndaki binası önünde toplanan grup, olayı protesto eden çeşitli döviz ve pankartlar taşıyarak, "Öğretmene kalkan eller kırılsın" şeklinde slogan attı.
 
Burada grup adına açıklama yapan, Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, son yıllarda öğretmenlere yönelik şiddetin büyük artış gösterdiğini söyledi.
Öğretmenlerin okulda sözlü ve fiziksel saldırıya uğradığını belirten Bostan, "Gün geliyor öğrenci öğretmenini bıçaklıyor, gün geliyor veliler ellerinde sopalarla öğretmenlere meydan okuyor. Kütahya'da ve İstanbul Esenyurt'ta bir öğrencinin öğretmenini bıçaklaması ile Sakarya'da bir velinin öğretmeni tekme tokat dövmesi saldırıların hız kazandığını gösteriyor" dedi.
 
Bostan, yöneticilerin bu durumları film izler gibi izlememesi gerektiğini ifade ederek, biran önce okullarda güvenlik önlemi alınmasını istedi.
Okullardaki disiplin yönetmeliklerinin yetersiz olduğunu savunan Bostan, "Öğretmenler korunup kollanmadı. Öğretmenleri çok maaş alıp az çalışıyormuş gibi kamuoyuna lanse edenler, sözleriyle öğretmenleri incitenler, uygulanan şiddetin bir numaralı sorumlularıdır. Ayrıca, öğretmenler etkisizleştirilip yetkileri elinden alınmıştır" diye konuştu.
 
Bostan, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarının yaşanmaması için Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu duruma bir "dur" demesi gerektiğini kaydetti.
Gruptakiler, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
 
iPhone'unuzun pil ömrünü iki katına çıkartmaya hazır mısınız! Bakan Tunç'tan Narin Güran cinayetine ilişkin açıklama MSB: Irak'ın kuzeyinde 1 asker şehit oldu Hazine, iki ihale ile 49,65 milyar TL borçlandı Motorine indirim sinyali