Öğretmen atamalarında henüz karar yok

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Erdoğan’ın, öğretmen atamalarına yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine, öğretmen atamaları konusunda henüz karar olmadığını söyledi

Abone ol

ANKARA - DÜNYA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2014 Şubat ayında 10 bin, Ağustos ayında ise 40 bin öğretmen alınacağına yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine, memur alımlarının sınırlandığı 2014 yılı için hangi kadroya ne kadar alım yapılacağı konusunda henüz karar  verilmediğini, Başbakan Erdoğan’ın bu konuda vereceği talimata göre hareket edileceğini söyledi.

Şimşek, kamu özel ortaklığı modellerine ilişkin düzenlenen konferansın soru-cevap bölümünde  Başbakan Erdoğan’ın yaptığı açıklama hatırlatılınca, “Kadroların nasıl dağıtılacağına henüz karar verilmedi. Bazı kurumlara belki hiç kadro imkanı verilmeyecek. 2014 bütçesi TBMM Komisyonundan geçti. Harcama artırıcı düzenleme yapmak mümkün değil artık. Kadro artırılacaksa bunu iki şekilde olabilir, ya borçlanırsınız ya da vergi artırırsınız” dedi.

Şimşek, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken daha detaylı bilgi verdi. 2014 bütçe Kanununa konulan bir maddeyle, bütün kurumların personel alımlarının merkezi hale getirildiğini kaydeden Şimşek, 2014 yılında hangi kurumun ne kadar personel alabileceği konusunda ayrıntılı bir çalışma yapılacağını belirtti. Sözlerinin Erdoğan’ın açıklamasını düzeltme anlamı taşımadığını vurgulayan Şimşek, “Başbakanımızın kararı her şeyin üzerindedir. O konuda oturur çalışırız” dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, 2014 Bütçesini tanıttığı basın toplantısında, 2014’te kamu personel alımı sınırlaması uygulanacağını, Emniyet, TSK ve üniversite öğretim elemanlarına yönelik istisna dışında, bütün kamu kuruluşlarının emekli olan-ayrılan personelin yarısı kadar kadro açılmasıyla sonuçlanan otomatik kadro tahsisinin kaldırıldığını bildirmişti. Bakan Şimşek, 40 bini bütün kamu kurumları için personel alımı olmak üzere, istisna kuruluşlar dahil toplam alınacak personelin 74 bin kişi olacağını belirtmişti. Başbakan Erdoğan’ın açıklaması ise bütün kamu personeli alımının öğretmenlere kullanılacağı anlamına geliyor.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Van'da korkutan deprem Yurt genelinde 2 milyon 411 bin 916 araç denetlendi Alışveriş merkezinde yangın paniği: 2 otel boşaltıldı 'Cübbeli Ahmet'e saldırı!