Harçlıklar dünya çocuklarına gidecek

Abone ol

İSTANBUL - Avrupa Koleji Okulları öğrencileri 1 Ekim Dünya Çocuk Günü'nü unutmadı. Unicef'in sitesinden harçlıklarıyla, hayat veren hediyelerden aldılar. Öğrenciler ayrıca bu günü etkinliklerle kutladı.

Dünyanın birçok bölgesinde açlık ve yoksulluk çeken çocuklara bir yardım da Avrupa Koleji Okulları öğrencilerinden geliyor. Harçlıklarıyla bir dayanışma ve yardımlaşma zinciri oluşturmayı hedefleyen öğrenciler, toplanan harçlıklarıyla UNİCEF'in www.hayatverenhediyeler.org adresli sitesindeki hediyelerden alacak.  Bu sitede yer alan çeşitli kategorilerdeki hediyelerden satın alınarak toplanan paralar çocuklara yardım fonuna aktarılıyor.

UNİCEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) 1954 yılında, oy birliğiyle her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi gününü "Dünya Çocuk Günü" olarak ilan etmişti. Evrensel olan Dünya Çocuk Günü, Birleşmiş Milletler Örgütü'ne üye olan tüm ülkelerde aynı günde kutlanmaya başladı. Bu yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü olan 1 Ekim günü ülkemizde de kutlandı. Avrupa Koleji Okulları öğrencileri de bu günü gerek maddi yardımları gerekse gerçekleştirdikleri etkinliklerle gündeme taşıdı. Hediye satın almanın dışında bu günü anlatan şiir, resim, karikatür, maket gibi çalışmalar da hazırlayan Avrupa Koleji Okulları öğrencilerinin bu eserleri bir panoda sergilendi.

“Cumhuriyetin yolu 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu ile açıldı” Ofise dönüştürülen Sapphire’de kiralamalar başlıyor Karbon kredileri emisyon azaltmada yetersiz kaldı Efece Galvaniz’den İzmir’e yeni tesis yatırımı Antalya’nın tarım ürünleri ‘FoodFest’ ile dünyaya açılıyor