Eğitim-Sen'den parasız eğitim talebi

Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, "Biz dershaneler dahil olmak üzere eğitim hizmetlerini piyasalaştıran, paralı hale getiren her unsurun tasfiye edilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi

Abone ol

EDİRNE - Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Eğitim-Sen Edirne Şubesinde düzenlenen toplantıda, dershanelerin kapatılması konusunun rant kavgası olduğunu öne sürdü.  

Dershane konusunun, sahici ve samimi bir tartışma olarak görünmediğini savunan Yıldız, şöyle konuştu: 

"Biz dershaneler dahil olmak üzere eğitim hizmetlerini piyasalaştıran, paralı hale getiren her unsurun tasfiye edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yalnızca dershanelerle sınırlı olan bu tartışmayı o yüzden samimi bulmuyoruz ancak, siyasal iktidar açısından daha ciddi bir samimiyetsizliğin olduğunu söylemek gerekiyor. Dershaneleri bulunduğu kadar devasa bir hale getiren, eğitim sistemini daha da vazgeçilmez hale getiren unsur siyasal iktidarın kendisidir. 10, 11 yıldır uygulanan sınav odaklı sistem dershaneleri büyütmüştür." 

Yıldız, dershanelerin sınav sayısı ile aynı doğrultuda büyüdüğünü ileri sürerek, dershanelerin kapatılması konusunun halk açısından bir eğitim hakkı tartışması olmadığını iddia etti. 

Yıldız, haklarıyla ilgili olarak 19 Aralık'ta hizmet üretmeyerek grev yapacaklarını kaydetti. 

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Van'da korkutan deprem Yurt genelinde 2 milyon 411 bin 916 araç denetlendi Alışveriş merkezinde yangın paniği: 2 otel boşaltıldı 'Cübbeli Ahmet'e saldırı!