DÜNYA Education-Cambridge ile İngilizce eğitiminde yeni anlayış

DÜNYA Education ve Cambridge University Press işbirliği ile Antalya’da düzenlenen sempozyuma 70 üniversite ve KKTC’den İngilizce Eğitmen ve Eğitim Koordinatörleri katıldı.

Abone ol

Fikri CİNOKUR 

ANTALYA - Bünyesinde DÜNYA Gazetesi’ni de barındıran DÜNYA Şirketler Grubu’na bağlı DÜNYA Education ile Cambridge University Press ortaklığında Antalya’da düzenlenen sempozyum sonra erdi. Antalya’nın Kemer ilçesinde Akka Antedon Oteli’nde gerçekleşen ve 3 gün süren sempozyuma ülkenin değişik illerindeki en seçkin 70 üniversite ve KKTC’den gelen İngilizce öğretmenlerine dil eğitimindeki son teknolojiler ve kaynakları tanıtıldı. Aynı zamanda sempozyumda Cambridge University Press’in dünyaca ünlü yazarları Jim Scrivener, Adrian Doff ve Peter Lucantoni konuşmacı olarak katılarak sunum yaptı. 

DÜNYA Education Satış ve Lojistik Direktörü Çiğdem Durney, öncelikli hedefl erinin satıştan daha ziyade eğitime yönelik organizasyonlar düzenleyerek İngilizce eğitimine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Sempozyuma katılan Cambridge University Press yazarlarının dünyaca tanındığını belirten Durney, “Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Cambridge University Press’in 3 yazarı da ingilizce eğitmenler ve koordinatörler tarafından çok iyi tanınıyor ve takip ediliyor. Biz de dünyaca ünlü isimlerin yayınlarını ve eserlerini iyi izleyerek davet ediyoruz. Bu toplantımızda da sınıf yönetimi konusunda başucu eser olan ‘Classroom Management Techniques adlı kitabının yazarı dünyaca ünlü yazar Jim Scrivener üç kez sunum yaptı. Bundan oldukça onur duyduk” diye konuştu. 

DÜNYA Education Pazarlama ve Eğitim Direktörü Paul Zarraga da düzenlenen etkinliğin doğrudan satış odaklı olmadığını yineledi. İngilizce öğretmenleriyle daha iyi ve sağlıklı ilişkiler kurmak istediklerini ifade eden Zarraga, yeni kurulan üniversitelerin İngilizce eğitmen ve eğitim koordinatörleri ile bir araya gelip, İngilizce eğitimindeki yeni gelişmeleri aktardıklarını kaydetti. Paul Zarraga, “Avrupa ve diğer pazarlarda böyle etkinlikler düzenlenmiyor. Türkiye’de eğitim için bunlar çok önemli” dedi. 

Cambridge University Press Türkiye Satış Müdürü John Moorcroft ise DÜNYA Education ile 18 yıldır işbirliği içinde olduklarını belirtti. Moorcroft, şöyle devam etti: “Türkiye genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Eğitim konusunda da oldukça gelişiyor. İngilizce eğitimi önemli bir konu. İki kurum olarak böyle organizasyonlarda olmak, İngilizce eğitimine katkı koymak çok önemli. Eğitim camiası ile yeni projeler yapmak bizlere güç veriyor.”

Cambridge University Press Genel Müdürü Peluse: 

Türkiye pazarı büyüyor

Cambridge University Press Genel Müdürü Michael Peluse, DÜNYA Şirketler Grubu’nu ziyaret etti. Bünyesinde DÜNYA Gazetesi ve DÜNYA Education’ı barındıran DÜNYA Şirketler Grubu’nu ziyaret eden Cambridge University Press Genel Müdürü Michael Peluse, Türkiye pazarının her geçen gün gelişerek dünyanın en önemli 12 pazarından biri haline geldiğini söyledi. Cambridge University Press Genel Müdürü Michael Peluse, Cambridge University Press Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri Satış Direktörü Chris Hughes, Cambridge University Press Türkiye Satış Müdürü John Moorcroft ile birlikte geçtiğimiz hafta DÜNYA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent’i ziyaret etti. Toplantıda DÜNYA Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Burcu Kösem, Dünya Education Pazarlama ve Eğitim Direktörü Paul Zarraga, DÜNYA Education Satış ve Lojistik Direktörü Çiğdem Durney de hazır bulundu. Görüşmede, DÜNYA Education ve Cambridge University Press’in pazarda daha önemli bir paya sahip olmaları için yapılması gerekenler konuşuldu.

“Güçlü ve yerel dağıtıcı”

Cambridge University Press Türkiye pazarının, her zaman geliştiğini ve Dünyadaki en önemli 12 pazardan biri olduğunu ifade eden Peluse, DÜNYA Education’ın pazarın gelişmesinde önemli katkı sağladığını ve böyle güçlü bir yerel dağıtıcı ile çalışmanın kendileri için önemli olduğunu söyledi. Cambridge University Press yayınlarının dünyadaki tüm yönetimini Amerika Birleşik Devletleri’ndeki NewYork ofisinden üstlendiklerini belirten Peluse, “DÜNYA Şirketler Grubu bünyesinde yer alan DÜNYA Education yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerden son derece memnun kaldık. İngiliz dili eğitim yayınlarımızı Türkiye pazarına sunan distribütörümüz DÜNYA Şirketler Grubu’na çok önem veriyoruz” dedi. DÜNYA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent ise Cambridge University Press yöneticilerinin gerçekleştirdiği ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Online İngilizce eğitimi

DÜNYA Education ile Hollanda ve Brezilya’da online İngilizce eğitimi veren Holmwood’s şirketi arasında da yeni bir işbirliği yapıldı. Holmwood’s Genel Müdürü Hans de Korte, internet üzerinden ve dijital ortamda online İngilizce eğitiminin yaygınlaştığını bildirdi. Türkiye pazarında da DÜNYA Education ile işbirliği yaptıklarını anlatan Korte, “Türkiye’nin online eğitimde büyük bir pazar olduğunu gördük. Bu doğrultuda da Türkiye’de işbirliği yapacak ortak aradık ve DÜNYA Education ile işbirliğine vardık. Bu sistem, online öğrenme ve kişiye göre de adapte edilebiliniyor” dedi.

Bir sigara grubuna daha zam geldi! Türkiye, Paris 2024'te madalya rekoru kırdı Kurum: Acil eylem planını ortaya koyacağız Özgener'den OVP yorumu: Memnuniyet duyuyoruz Hamas: Ateşkes kararına bağlılığımızı teyit ediyoruz