ÇOMÜ'de kayıtlar başladı

Abone ol


ÇANAKKALE  - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) yeni öğrenci kayıtları başladı.
ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi'nde düzenlenen etkinlikte, ÇOMÜ'yü bu yıl kazanan Mustafa Mert Küçükaydın'ın kaydını Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Buse İleri'nin kaydını Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Züleyha Çokder'in kaydını ise Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner yaptı.

Vali Vekili Kulözü, yaptığı açıklamada, kayıtlar sırasında ilk üniversite yıllarına döndüklerini belirterek, "Tarihi ve önemli birikimiyle büyüyen gelişen üniversitemize kayıt yaptıran tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum, hayırlı olsun diyorum" dedi.
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise üniversitenin Çanakkale için çok önemli bir varlık olduğuna işaret ederek, "Üniversitemizin birçok öğrenci tarafından tercih edilmiş olması çok değerli. Artık puanlar da yükseliyor. Öğrencilere ve öğretim görelilerine başarılar diliyorum. Üniversitemizin hızla ilerleyerek daha başarılı dönemler geçirmesini istiyorum" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Laçiner, 2012-2013 akademik yılında 10 bine yakın yeni öğrencinin üniversiteye kaydını yaptıracağını bildirdi.
Ek yerleştirmelerle birlikte bu rakamın 11 bine gelmesinin hedeflendiğini dile getiren Laçiner, şöyle konuştu:
"Master ve doktoraya bu yıl başlayacak öğrencileri eklediğimiz zaman 38 bin civarında öğrenci sayısına ulaşmış oluyoruz. Çanakkale, tarihiyle kültürüyle Türkiye için çok büyük bir değer. Böylesine kıymetli bir coğrafyada, ilde ÇOMÜ gibi çok büyük bir üniversitenin yükseliyor olması anlamlı tabii. Öğrencilerin çok büyük teveccühü, ilgisi var üniversitemize. Puanlarımız oldukça yükseldi, çok sayıda üniversite açılıyor olmasına rağmen. Hedefimiz kaliteyi tutturmak. Bu talep bizi sevindiriyor. Nicel büyümenin yanında nitelikli büyüme oluşturmak istiyoruz. Çanakkale'ye ve şehitlerimize layık olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz çok istekli, bu isteği olumlu yönde kullanıp, bilimle eğitimi çok daha kaliteli bir yere getirmeyi hedefliyoruz."
 

“Cumhuriyetin yolu 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu ile açıldı” Ofise dönüştürülen Sapphire’de kiralamalar başlıyor Karbon kredileri emisyon azaltmada yetersiz kaldı Efece Galvaniz’den İzmir’e yeni tesis yatırımı Antalya’nın tarım ürünleri ‘FoodFest’ ile dünyaya açılıyor