Bursalı çocuklar ‘Garanti ile Geleceği Kodla’dı

Garanti Bankası’nın çocukları dijital çağın gereksinimlerine daha donanımlı hazırlamaya destek olmak amacıyla Bahçeşehir Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirdiği ‘Garanti ile Geleceği Kodla’ projesi yeni döneminde Eskişehir’den sonra Bursalı çocuklarla buluştu.

Abone ol

BURSA (DÜNYA) - Dijital okuryazarlığın temel bir beceri olarak kabul edildiği günümüzde, yeni nesillere 21’inci yüzyıl becerilerini kazandırmayı hedefleyen faaliyetlere önem veren Garanti Bankası’nın, Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile 2016 yılında hayata geçirdiği ‘Garanti ile Geleceği Kodla’ projesi, yeni dönem eğitimlerine tüm hızıyla devam ediyor.

Çocukların dünyasını teknoloji ile zenginleştiren atölyelerde uygulanan kodlama ve robotik gibi eğlenceli içerikler aracılığıyla, onlara günümüz için gerekli olan yetkinlikleri kazandırmayı hedefleyen proje kapsamında, 15 – 16 Aralık’ta Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu’nda Bursalı çocuklar ve ailelerin katılımıyla eğitim gerçekleştirildi.

Çocuklar, atölyelerde birebir eğitim materyalleri ve eğitmenler eşliğinde aldıkları eğitim sayesinde, bir probleme çözüm bulmayı eğlenceli bir şekilde öğrenme imkanı buldular. Aynı zamanda algoritmik düşünce yapısını deneyimleyerek hayal ettiklerini somutlaştırmanın bir yolu olduğunu keşfeden öğrenciler, bir ürün tasarlama ve ekip çalışması ile bunu hayata geçirme şansını da yakaladılar. Bunun yanı sıra çocuklar atölye çalışmalarında eğitim görürken anne babalar da “Dijital çağda çocuk yetiştirmek ve aile içi iletişim” temalı seminere katılarak destek aldılar.

‘Garanti ile Geleceği Kodla' projesinin bu yılki en önemli yeniliklerinden biri de çocukların yanı sıra projeye öğretmenlerin de dahil edilmesi oldu. Öğretmenler önce online sonra da yüz yüze eğitimler alarak, sınıflarında da benzer uygulamaları hayata geçirebilecek ve eğitime katılan öğrencileriyle projeler geliştirebilecek bilgi birikimine sahip oldular.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, “Dijitalleşmeyi temel stratejisi kabul eden bir kurum olarak, iç süreçlerimizden müşterilerimize dokunduğumuz her noktada, hayata geçirdiğimiz her türlü toplumsal fayda projesinde her zaman öncü ve yenilikçi çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda teknoloji ile iç içe yaşayan Z kuşağının da erken yaşlardan itibaren programlama dilinin temel prensiplerini öğrenmesi ve ‘Tasarım Odaklı Düşünme’ becerisi kazanması, donanımlı nesiller yetişmesi açısından büyük önem taşıyor. Türkiye’nin farklı coğrafyalarından yüzlerce çocuk ve ailelerine ulaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yeni neslin kodlama bilgisini içselleştirerek, vizyoner ve yaratıcı bir geleceğe yol almasına katkı sağlamayı hedefleyen ‘Garanti ile Geleceği Kodla’nın yeni dönemdeki durakları Bursa’dan sonra, İzmir ve Samsun olacak.

Bir alkol grubuna daha zam geldi! İşte yeni fiyat listesi E-atıktaki altının yüzde 99.9’u yakalanabilecek Süper Lig'den 10 kulüp PFDK'ye sevk edildi ABD'deki yaklaşık 2,6 milyon Tesla otomobili incelenecek EİB üyesi firmalar, geçen yıl 18,4 milyar dolar ihracat yaptı